6 Август, 2016 09:29 767 0

Иснър ще играе полуфинал в Атланта

  • иснът-
  • атланта-
  • полуфинал-
  • шампион

Джон Иснър не допусна изненади и се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Атланта (САЩ) с награден фонд 693425 долара.

Поставеният под номер 1 американец пласира 20 аса и победи сънародника си Тейлър Фриц със 7:5, 6:4 за 82 минути.

Той проби за 5:4 и сервираше за първия сет, но загуби подаването си. Веднага след това той отново реализира пробив и при втората си възможност затвори частта при собствен сервис.

Във втория сет трикратният шампион проби за 4:3 и до края запази предимството си срещу 18-годишния дебютант в надпреварата.

За място във финала Иснър ще спори с друг американски тенисист -  Райли Опелка, който елиминира в изцяло американски сблъсък седмия в схемата Доналд Йънг с 6:4, 6:4.

211-сантиметровият Опелка, който е най-високият тенисист в Тура в момента, за първи път в кариерата си достигна до полуфинал на турнир на АТП.

18-годишният играч, който е 837-и в световната ранглиста, се включи в надпреварата с "уайлд кард", но вече записа три победи.

В другия полуфинал ще се срещнат номер 2 Ник Кириос (Австралия) и Йошихито Нишиока (Япония).

Припомняме, че Иснър е шампион през последните три издания на надпреварата и отново се явява като основен фаворит за трофея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА