Last news in Fakti

8 Август, 2016 09:56 1 445 0

Удар за Джокович - напусна Олимпиадата

  • джокович-
  • дел потро-
  • тенис-
  • изненада-
  • олимпийски игри

Изненадата в турнира по тенис поднесе Дел Потро, който успя да отстрани световния номер 1

Удар за Джокович - напусна Олимпиадата - 1
Снимка: БТА/АР

Новак Джокович сензационно отпадна още на старта на тенис турнира от олимпийските игри в Рио де Жанейро. Световният №1 загуби от Хуан Мартин Дел Потро в интригуващ мач, в който отстъпи с 6:7(4), 6:7(2).

Именно аржентинецът застана на пътя на Джокович и на Олимпиадата преди 4 години, когато го спря за бронза.

Двамата и сътвориха зрелище в Рио, след което обаче голямата звезда на световния тенис напусна корта със сълзи на очи, невярващ, че отпада. Както е известно, олимпийската титла е единственото отличие, което липсва в препълнената с трофеи витрина на Джокович. В дните преди мача Дел Потро коментира, че има минимални шансове, но с играта си в началото на двубоя загатна, че може да сътвори сензацията. Благодарение на силния си старт аржентинецът стигна до точка за пробив в откриващия гейм, но Ноле все пак се измъкна. След това сърбинът беше притиснат от Дел Потро, който изравни за 2:2. При 3:4 за Джокович аржентинецът умело използва слайса като атакуващ удар, а след това и надхитри световния №1 на мрежата, за да фиксира още едно равенство - 4:4.

Двамата съперници играеха открит, мощен, скоростен и атакуващ тенис, а феновете на Централния корт им отговаряха с подобаваща атмосфера по трибуните. Непредизвикана грешка на Джокович доведе до 40-40, а с още една наказателна акция от форхенд Дел Потро си подсигури брейкбол. Ноле обаче разигра отлично следващата точка, принуди съперника да излезе неподготвен на мрежата и с лекота го размина от бекхенд. Световният №1 поведе с 5:4, а Дел Потро отново изравни. След това аржентинецът пак беше в ролята на догонващ, успя да направи 6:6 и така се стигна до тайбрек. В него двамата си размениха по един бърз минипробив, но Джокович допусна две поредни грешки и се оказа в тежка ситуация. Ас и мощен форхенд осигуриха три сетбола на Дел Потро. Вторият от тях беше реализиран и Дел Потро спечели първия сет.

Оспорваната битка продължи във втория сет. Дел Потро поведе с 1:0 гейма, Джокович спечели разиграването на мача и поведе с 30-0 на свой сервис, но двойна грешка направи резултата 30-40 и сърбинът беше принуден да отрази два шанса за пробив, за да успее да направи резултата 1:1. Нататък безупречното подаване на Дел Потро продължи и световният №1 трябваше да се бори с всички сили, за да се добере до втори пореден тайбрек. В него Дел Потро беше безупречен и ликува след 7:2 точки.

Това принуди Джокович да напусне разплакан корта.

Следващият съперник за Дел Потро ще бъде Жоао Соуса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА