Last news in Fakti

9 Август, 2016 08:57 844 0

Акция срещу фалшиви билети в Рио

  • олимпийски игри-
  • билети-
  • акция-
  • арести

Конфискувани са ценни хартийки на стойност около 3 млн. долара

Акция срещу фалшиви билети в Рио - 1
Снимка: БТА/АР

Бразилската полиция е задържала хора от две групировки, занимаващи се с препродаване на билети за спортни събития от олимпийските игри в Рио де Женейро.

Първата група е купувала билетите онлайн и десетимата участници от нея са били разкрити с номер на кредитната карта, след което са арестувани недалеч от легендарния стадион "Маракана".

Втората група е съставена предимно от чужденци, като техен ръководител е ирландецът Кевин Мелън от британската компания за разпространение на билети THG. В него са намерени 800 билета за спортни събития, но част от пропуските са били фалшиви. Предполага се, че той е продавал билети за откриването на олимпиадата по 8000 щатски долара.

По данни на полицията в Рио де Жанейро конфискуваните билети са над 1000 и тяхната стойност е около 3 милиона щатски долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА