9 Август, 2016 12:57 914 0

Болт се стреми да подобри рекорда си

  • болт-
  • рекорд-
  • спринт-
  • лека атлетика-
  • олимпийски игри

"Сезонът ми не е от най-добрите, но мисля, че имам сили за рекорд", заяви ямаецът

Болт се стреми да подобри рекорда си - 1
Снимка: БТА/АР

Шесткратният олимпийски шампион Юсейн Болт ще се стреми да подобри собствения си световен рекорд на 200 метра на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, въпреки че имаше контузия преди месец.

"Наистина искам да постигна това. Този не е перфектен сезон за мен до момента, но сега съм в много добра форма", каза Болт на пресконференция в Рио.

Ямайският спринтьор, който ще навърши 30 години в последния ден на Олимпийските игри 21 август, отново подчерта, че това ще бъде последната му Олимпиада.

"Много хора не са щастливи от това, но съжалявам. Мисля, че това със сигурност ще бъде последното ми участие на Олимпийски игри", добави той. Болт се стреми към безпрецедентен требъл в спринта на олимпийски игри, след като спечели 100 метра, 200 метра и щафетата 4 по 100 метра в Пекин 2008 и в Лондон 2012.

Това е 11-кратен световен шампион и притежател на световните рекорди на 100 метра (9.58 секунди) и на 200 метра (19.19 секунди).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА