10 Август, 2016 03:00 4 851 0

Ciao, Берлускони!

  • силвио берлускони-
  • милан-
  • италия-
  • китайци-
  • продажба

Настъпи краят на една ера

Ciao, Берлускони! - 1
Снимка: БТА/ AP

Футболът е най-динамичният спорт в световен мащаб. Сумите за едно трансферно лято могат да скочат двойно, а футболисти сменят клубове като носни кърпички.

Малко са трайните нещо в тази велика, но коварна игра. Настъпи краят и на една ера в италианския гигант Милан, белязана от успехи, трофеи, но и разочарование.

Силвио Берлускони, стоял начело на тима в продължения на три десетилетия, продаде акциите на китайски консорциум от бизнесмени, решени да върнат старата слава на „росонерите“.

По време на управлението на бившия италиански премиер Милан спечели 28 трофея. През последните сезони обаче тимът не блестеше в калчото, а в Шампионската лига не е играл от сезон 2013/14.

Новите китайски собственици обявиха, че ще бъде избран нов президент на клуба. Берлускони ще стане почетен такъв на тима.

„Избрахме Милан заради славната му история“, обявиха от конгломерата Сино Европа пред „China Economic“.

Силвио Берлускони е част от историята на този славен отбор. Време е за промяна. Време е за по-добри резултати на футболния терен и извън него.

Ciao, Берлускони!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА