15 Август, 2016 22:47 1 306 0

Исинбаева беснее срещу МОК

  • исинбаева-
  • мок-
  • олимпийска шампионка

Елена Исинбаева заяви, че никога няма да се съгласи да прости на Международния олимпийски комитет (МОК) за това, че не й разреши да участва на Игрите в Рио де Жанейро.

Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок допълни, че първото й място на Олимпиадата в Бразилия винаги ще остане под въпрос заради изключването й от форума под петте преплетени кръга. Исинбаева имаше втория най-добър резултат в световната ранглиста за сезона с 4.90 м от първенството на Русия през юни, а водачка беше американката Санди Морис с 4.93 м.

"Какво мога да кажа на тези, които ще са шампиони? Те ще са втори по подразбиране", каза скачачката пред руските журналисти в Рио. 

"Искам да спечеля златен медал в Рио, но това е невъзможно. Разбира се, че съм разстроена, че не съм тук като състезателка, но имам нужда да бъда тук. Никога няма да се съглася с факта, че ме наказаха, никога няма да им простя", допълни Исинбаева.

Рускинята пристигна в Рио като кандидат за член на Комисията на спортистите на МОК. Членовете ще бъдат избрани на гласуване на 21 август. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА