18 Август, 2016 22:55 1 508 2

Още двама в Рио гръмнаха с допинг

  • допинг-
  • рио-
  • скандал-
  • медали-
  • кас

Бронзов медалист по вдигане на тежести е лишен от своя медал от олимпийските игри в Рио де Жанейро, след като даде положителна допинг проба за забраненото вещество "стрихнин", съобщиха от Спортният арбитражен съд (КАС).

Изат Артиков е уличен в употребата на допинг, след като стана трети в категория до 69 килограма. Той е лишен от отличието си.

"Допинг пробата на Артиков е положителна за наличието на "стрихнин". Резултатите на спортиста в Рио се анулират, а той трябва да напусне Рио де Жанейро", се казва в съобщение на КАС.

 Артиков стана първият медалист от олимпийските игри в Рио, който е уличен в употребата на допинг.

Веднага след случая стаа ясно, че още един призьор се е замесил в допинг скандал. Молдовският кануист Сергей Тарновский, който спечели бронзов олимпийски медал в индивидуалната надпревара на 1000 метра, също е дал положителна проба в предсъстезателна проверка и е лишен от права до края на Игрите.

19-годишният Тарновский трябваше да участва с по-големия си брат си Олег на 1000 метра двойка кану в сериите утре.

Ако молдовецът бъде дисквалифициран, бронзовият медал на 1000 метра кану ще бъде даден на завършилия четвърти във финала на дисциплината руснак Иля Щокалов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ком пром

    0 0 Отговор
    Световните допинг ченгета така се компрометираха след като заличиха и унищожиха всички следи и проби само на американците, че вече изобщо не ми пука от това , каво са казали, кого са хванали и т.н.
    Трябва да ги закрият, защото едва ли вече на някои не му е ясно за какво става въпрос!!!
  • 2 бати

    0 0 Отговор
    МАФИЯ