21 Август, 2016 10:47 1 335 3

Плевнелиев и Кралев засипаха с похвали Демирева

  • демирева-
  • плевнелиев-
  • кралев

Президентът на Република България Росен Плевнелиев проследи на живо състезанието в скока на височина при жените, което донесе втори медал на България от Олимпиадата в Рио де Жанейро.

Мирела Демирева се окичи със сребърното отличие и заслужи много топли думи по свой адрес.

"Мечтаехме, надявахме се и силно стискахме палци за медал. Знаехме, че в тази дисциплина може да дойде пробив и да си върнем самочувствието. Едно прекрасно момиче постигна голям успех за България пред целия свят. Гордеем се с нея", сподели Плевнелиев пред БНТ.

"Мирела беше най-уверена точно тогава, когато трябваше. След като скочи 197 см, тя полетя към медалите. Имахме нужда от това сребро. Този медал ни носи национално самочувствие. Милиони българи благодарим на Мирела и се надяваме последният ден от Игрите да ни донесе още поводи за радост", каза още президентът.

Министърът на спорта Красен Кралев също сподели радостта на държавния глава от сребърния медал на състезателката ни.

Той заяви, че скромността и трудолюбието й трябва да бъдат за пример за всички родни спортисти.

"Поклон за Мирела Демирева, която нито в един момент не трепна. След като скочи 194 см от първи опит, бях сигурен, че влиза в зоната на медалите. Не знаехме в какво състояние ще е Бланка Влашич. Важното е, че Мирела се справи чудесно. Тя е много скромно и обрано момиче и се радвам, че трудът й даде резултат", заяви Кралев пред БНТ.

"Мирела показа как трябва да се бориш и да даваш максимума от възможностите си. Тихомир Иванов и Ивет Лалова също се представиха достойно. Доволен съм, че българската атлетика се върна на световната сцена", сподели още министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Похвалите добре, но какъв ще е стимула, това е важно! Всички се радваме на този успех. Стефка Костадинова има достойна заместничка.
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Поздравления за нашето момиче,че ни измъкна по- нагоре от 75-тото място, както и за Янкова. Та добре,че Мирела се роди в семейство известни български лекоатлети ,които от рано са я възпитали и вкарали в браздата на не лекият спортно-тренировъчен начин на живот.Ако сме чакали на държавата да я измъкне от ученическата скамейка и да я подготви за състезания,още щяхме да го чакаме това сребро,въпреки огромните традиции в този спорт. Поклон и към нейните родители.
  • 3 Жокера

    0 0 Отговор
    За Лалова нищо хубаво не мога да кажа, понеже я познавам отдавна и не съм някой да се впечатли от играта и пред журналистите, обаче Мирела си е чудесен човек и наистина се радвам на този нейнн успех! Браво!