Last news in Fakti

23 Август, 2016 20:38 865 0

Още оставки в родния шампионат

  • ботев-
  • николай костов-
  • оставки

Наставникът на Ботев (Пд) Николай Костов и спортният директор Георги Марков подадоха оставки днес след загубата от Верея с 0:1 в понеделник вечер.

"Канарчетата" започнаха сезона с големи очаквания, но след 4 кръга имат само 4 точки - победа, равен и две загуби.

От клуба обявиха, че решението на ръководството дали оставките да бъдат приети или отхвърлени ще бъде обявено утре /сряда/, но по всичко изглежда Ботев ще търси нов треньор. Затова намекна председателят на УС Ангел Палийски.

„След мача с Верея днес имахме дълъг разговор със спортно-техническото ръководство - спортния директор Георги Марков и треньора Николай Марков. Наистина беше доста дълга среща, анализирахме състоянието на отбора. След края на разговора г-н Георги Марков и Николай Костов депозираха молбите си за напускане”, обяви Палийски пред Дарик.

Той не даде ясен отговор дали оставките ще бъдат приети, но намекна, че ще има нов треньор.

„Това е въпрос, за който аз като председател на УС ще информирам цялото ръководство и собствениците на клуба. Смятам, че до края на деня ще кажем нашето решение. Георги Самуилов и Румен Чандъров ще вземат решението за приемане или отхвърляне на оставките. Предполагам, че тези неприятности трябва да ги преодоляваме в движение. Във футбола постоянно се сменят треньори и ръководители. Никой от нас като ръководители не сме доволни от това, което се случва, защото знаем, че тепърва ще има изисквания и на новия треньори, и трябва да се правят промени. Но във футбола трябва да има резултати и всеки си носи отговорност за постигнатото.
В Ботев в последните години се смениха доста треньори. Искахме да има по-дълъг мандата треньора, да се работи с години дори, да се гради стил на игра, но до момента не се променят нещата. Чух се с г-н Чандъров преди 20-30 минути”, каза Палийски.

Той посочи високите очаквания и разочароващите игра и резултати като основен фактор да се търси промяна.

„Ботев има голям фенска маса, чете се за отбора, следи се. Напрежението винаги е съществувало и крайните резултати са важни за клуба. Когато се постигат резултати, това напрежение го няма. Започнахме първенството с по-голяма надежда, очакванията са по-големи, направи се и по-мащабна селекция, това също допринесе за напрежението”.

Собственикът Румен Чандъров е бил против раздяла с Николай Костов, но сега явно ситуацията се променя след оставката.

„Аз лично не искам смяната на Николай Костов. Нещата не са както ги искам в клуба. Чакаме спортно-техническото ръководство да направи анализ на ситуацията и да ни даде предложение как да решим проблемите. Надявам се Ботев да промени към добро играта си и да промени и резултатите. Това ще донесе спокойствие в клуба”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА