3 Септември, 2016 13:55 1 169 0

Без премии за футболните национали

  • национален отбор-
  • премии-
  • калификации-
  • резултати-
  • бфс

Слабите резултати доведоха до това решение

Без премии за футболните национали - 1
Снимка: БТА/АР

Поредицата от слаби резултати на националите доведоха до нов прецедент в отношението към тях. За пръв път преди старт на квалификационен цикъл ръководството на БФС въобще не възнамерява да уточнява с играчите евентуални парични премии за успех в групата, пише "Меридиан мач". Една от причините е обидата на ръководството за срамното представяне на "Кирин Къп" в Япония в началото на месец юни. Другата е, че обективно погледнато ситуацията показва, че "лъвовете" имат нищожни шансове за успех по пътя към Мондиал 2018 в компанията на отбори като Франция, Холандия и Швеция.

Със сигурност националите няма да вземат допълнителни пари при евентуална победа над Люксембург. Те ще приберат по 1000 лева, колкото в момента е възнаграждението за изпратена повиквателна. Успехът над аутсайдера в групата се определя като задължителен, колкото и това да се използва като оправдание, че така се вдига напрежението в отбора. Нещо повече, при различен резултат от победа в мача на 6 септември, може да се стигне дори до глоби, каквито вече е имало с орязване на повиквателните. След краха в Япония, нова издънка няма да бъде приета добре от шефовете в БФС. Това ще бъде сметнато за уронване на престижа на българския футбол. 

От футболната централа е възможно да отделят минимални възнаграждения при евентуални победи над Франция или Холандия. Решението за това ще бъде на президента Борислав Михайлов след консултация с колегите си в Изпълкома. Той ще го съобщи на селекционера Ивайло Петев, който пък ще предаде необходимата информация на играчите. Като отдавна отминали можем да наречем времената, когато президентът на БФС се срещаше с тарторите на отбора, за да преговарят за премиите при евентуално класиране на голям форум или за победи в мачовете с по-сериозните съперници. В момента Михайлов комуникира само с хората от щаба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА