Last news in Fakti

4 Септември, 2016 12:58 1 383 1

Лудогорец с най-много бразилци в Шампионска лига

  • бразилци-
  • шампионска лига-
  • класация-
  • лудогорец

Цели 67 играчи от Страната на кафето ще са по терените в Шампионската лига

Лудогорец с най-много бразилци в Шампионска лига - 1
Снимка: БТА/АР

Всички отбори, участващи в груповата фаза на Шампионската лига, вече публикуваха разширените си състави, на които ще разчитат в тези 6 битки на турнира. И в Португалия се заеха с интересно изследване. Там изчислиха, че страната, извън Европа, с най-много футболисти в надпреварата, е Бразилия.

Цели 67 играчи от Страната на кафето ще са по терените в Шампионската лига. И интересното е кой е отборът с най-много бразилци в състава си. Това е българският представител в групите „Лудогорец“.

Те изпреварват всички останали 31 конкуренти с 8 футболисти от тази страна.

Това са Марселиньо, Жуниор Кишада, Сисиньо, Вандерсон, Натанаел, Лукас Саша, Густаво Кампаняро и Джонатан Кафу. Втори в това своеобразно подреждане е португалският вицешампион „Спортинг Лисабон“, който е с шестима бразилци в състава си.

Авторите на интересното изследване уточняват, че в класацията си са включили само футболисти, които са родени в Бразилия. Затова в сметките им например не попада Рафиня Алкантара, който има бразилски паспорт, но е роден в Испания и получава документа заради националността на баща си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВайВай

    0 0 Отговор
    Тоя купешки отбор да играе в Бразилия... Боклук работа!