Last news in Fakti

5 Септември, 2016 09:20 964 0

Световният шампион разби Норвегия

  • световен-
  • шампион-
  • германия-
  • норвегия-
  • квалификации

Германия тръгна убедително в квалификациите за Мондиал 2018

Световният шампион разби Норвегия - 1
Снимка: БТА/АР

Световният шампион Германия постигна лесна победа с 3:0 над Норвегия като гост в първата си световна квалификация за Мондиал 2018 в Русия.

Резултатът на стадион ''Улевал'' в Осло откри Томас Мюлер в 15-ата минута. Той бе най-съобразителен в наказателното поле на домакините след кратко разбъркване, пращайки с прецизен удар топката в мрежата. Звездата на Байерн (Мюнхен) бе и в основата на втория гол за "Бундестима". В края на първата част Мюлер направи асистенция, извеждайки съотборника си Джошуа Кимих на изгодна позиция, откъдето младокът не сбърка за 0:2.

Крайният резултат оформи самият Мюлер в 60-ата минута, засичайки центриране на Сами Кедира с глава.

Така Германия оглави квалификационната си група "С" с 3 точки.

В останалите два мача от същата група Сан Марино отстъпи като домакин на Азербайджан с 0:1, а Чехия и Северна Ирландия не си отбелязаха гол.

Ето и резултатите от другите групи:

Група "Е":

Дания - Армения 1:0

Казахстан - Полша 2:2

Румъния - Черна гора 1:1

Група "F":

Литва - Словения 2:2

Словакия - Англия 0:1

Малта - Шотландия 1:5
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА