7 Септември, 2016 09:58 943 0

Франция и Холандия с грешки стъпки

  • холандия-
  • швеция-
  • франция-
  • беларус-
  • квалификация

Съперниците на България в група "А" не успяха да победят

Франция и Холандия с грешки стъпки - 1
Снимка: БТА/АР

Европейския вицешампион Франция започна с фалстарт кампанията си за класиране на Мондиал 2018. "Петлите" не успяха да победят при визитата си на Беларус в първи мач от Група "А" на квалификациите, в която е и България.

Основната промяна от Евро 2016, която реши наставникът на Франция Дидиде Дешан да направи, бе на позицията на двата бека. Вместо ветераните Патрис Евра и Бакари Саня играха Лайвин Курзава и Джибирл Сидибе. В състава отново бе и Рафаел Варан, който пропусна шампионата на Стария континент заради контузия.

През първата част французите действаха ялово и безидейно и логично не създадоха почти нищо интересно пред вратата на съперника. Домакините от своя страна играха прибрано и се опитваха да контраатакуват при всяка възможност.

След почивката обаче Франция се събуди и в периода между 50-ата и 70-ата минута играчите на Дидие Дешан създадоха множество чисти ситуации, които можеха да доведат до гол. Оливие Жиру, Пол Погба и Кевин Гамейро обаче пропуснаха, а на няколко пъти и вратарят Горбунов не на мястото си. Кулминацията пък бе гредата, която Варан удари с глава след изпълнение на корнер. Така Франция не успя да започне успешно новия квалификационен цикъл.

 

Поредица от пропуски на атакуващите футболисти на Холандия лишиха и отбора на Дани Блинд от победа при гостуването на Швеция. Мачът завърши 1:1.

"Тре конур" изигра първия официален мач без звездата си Златан Ибрахимович, който се отказа от националния отбор. Новият треньор Яне Андерсон ще има тежката задача да работи с неопитен и млад състав. Това се видя днес, след като неговият тим бе надигран от "оранжевите". Въпреки това шведите поведоха в края на първото полувреме след попадение на Маркус Берг. Преимуществото на гостите все пак доведе до изравнителен гол, дело на Уесли Снайдер в 67-ата минута.

Отборът на Дани Блинд в седми пореден мач като гост не допусна загуба. Това обаче едва ли радва треньорът, тъй като тимът не оползотвори предимството си. Дейви Клаасен пропусна три великолепни възможности. Пред него се откри първия шанс още в шестата минута, но ударът му нацели вратаря. Малко по-късно играчът на Аякс стреля с глава от прекрасна позиция, но отново право в ръцете на стража на домакините Олсен. В началото на второто полувреме Клаасен насочи топката по-добре, но този път вратарят бе на ниво.

Винсент Янсен също пробва удари на няколко пъти, но те бяха от позиции извън наказателното поле и Олсен се справи с тях. В края на първото полувреме Строотман сбърка фатално, като подари топката на Маркус Берг на границата на наказателното поле. Нападателят пък откри резултата с великолепен удар, който прехвърли технично вратаря.

След почивката доминацията на Холандия продължи. В 67-ата минута "оранжевите" успяха да изравнят. Удар на Янмаат бе избит от Олсен, но при добавката Снайдер прати топката в мрежата за 1:1. Пет минути преди края влезлият като резерва Бас Дост пропусна да изведе гостите напред. Натискът на холандците в края доведе до гол, но той бе отменен. Дост с глава прати топката в мрежата, но съдията прецени, че той е фаулирал Линделоф, което бе доста съмнително.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА