Last news in Fakti

11 Септември, 2016 21:33 792 0

Рома бие след драма, Милан пак се дъни

  • рома-
  • милан-
  • серия "а"

Отборът на Милан продължава да прави грешки в италианския шампионат. "Росонерите" отново паднаха, този път с 0:1 от тима на Удинезе във второто си домакинство за този сезон.

Тимът на Винченцо Монтела не направи нищо запомнящо се през всичките 90 минути, като единствено дебютантът като титуляр Соса бе близо до гол в 32-ата минута. Аржентинецът стреля от 20 метра в горната греда, което се оказа най-опасното положение за тима му. Гостите чакаха на контраатака и това даде резултат в 88-ата минута, когато влезлият като резерва Стипе Перица наказа  домакините. Младокът засече от въздуха центриране на Баду, след което топката рикошира в Иняцио Абате и спря в мрежата на Джанлуиджи Донарума.

Друга лоша новина за Монтела бе и травмата на Лука Антонели, който се контузи още в началото на второто полувреме, като бе изнесен на носилка. Поради тази причина бе дадено осем минутно продължение от съдията Джанпаоло Калварезе, но това също не помогна на Милан да се спаси от пореден резил през последните години в калчото.

В същото време отборът на Рома също не показа най-доброто си лице и трябваше да се бори със зъби и нокти за победата си с 3:2 срещу Сампдория.

Мачът на "Олимпико" ще се запомни освен с многото голове и с това, че поради проливен дъжд второто полувреме на двубоя се забави с повече от час, а на почивката "вълците" изоставаха с 1:2 в резултата.

Гол на неостаряващият Франческо Тоти от дузпа в третата минута на добавеното време обаче спаси столичани и им помогна да се доберат до ценните три точки.

Тоти асистира и за гола на Един Джеко за 2:2 в 61-ата минута, а през първото полувреме Мохамед Салах откри головото шоу с гол още в 8-ата минута. Автори на попаденията за Сампдория пък станаха Луис Муриел (18) и Фабио Куалярела (41).

Така Рома зае трето място във временното класиране със 7 точки, а Сампдория е на пета позиция с 6, като днес претърпя първо поражение от началото на италианския шампионат. Лидер е Ювентус с 9 точки, пред Наполи със 7.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА