12 Септември, 2016 09:16 869 0

Вавринка детронира Джокович в САЩ

  • вавринка-
  • джокович-
  • us open-
  • тенис

Швейцарецът се наложи с 6:7 (1), 6:4, 7:5, 6:3 на финала на US Open

Вавринка детронира Джокович в САЩ - 1
Снимка: БТА/АР

Швейцарецът Стан Вавринка спечели трети турнир от Големия шлем в кариерата си, след като на финала на US Open се наложи изненадващо с 6:7 (1), 6:4, 7:5, 6:3 над най-добрия тенисист в света Новак Джокович, който защитаваше трофея си от миналата година.

Загубата бе 5-а за сърбина на финал в Ню Йорк, където той има и две титли – 2011, 2015. 
Джокович започна отлично срещата и след ранен пробив и затвърждаване поведе с 3:0 гейма. Малко по-късно, при 5:3 в своя полза, сърбинът получи и два сетбола, които обаче не успя да реализира. Това можеше да струва скъпо на световния №1, тъй като в ответния гейм Вавринка поведе с 40:0 и в последствие върна брейка, с което редуцира пасива си в резултата. 

В крайна сметка сетът се реши в тайбрек, в който Джокович беше категоричен – 7:1 точки. Важно е да се отбележи, че и Вавринка помогна с доста грешки в дългия последен гейм на първата част. 
Вторият сет предложи не по-малко драма. Този път Вавринка първи успя да пробие и да поведе с 3:1, след което в ответния гейм се измъкна от 0:40, за да затвърди за 4:1 гейма. Джокович обаче все пак успя да върне пробива и в последствие да изравни за 4:4. 

В десетия гейм Вавринка поведе с 40:15 и получи два сетбола, като успя да реализира втория, възползвайки се от грешка от форхенд на Ноле.

В третата част Вавринка започна много силно и поведе с 3:0, но водачът в световната ранглиста успя да навакса за 3:3. Последваха минути, в които и двамата взимаха подаванията си, но сервирайки за място в тайбрек Джокович допусна решаващ пробив и загуби сета. 

Силната серия на Вавринка се пренесе и в началото на сет №4, в който швейцарецът проби за 2:0, след което с гейм на 0 затвърди аванса си – 3:0, пише tennis24.bg. В този момент Джокович започна да изпитва физически проблеми, но някак си успя да се разпише за 1:3, след което поиска медицински таймаут. До края на срещата Ноле така и не успя да се противопостави на опонента си и загуби.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА