14 Септември, 2016 14:45 1 256 0

Юве се цели високо. Buonasera, Севиля!

  • ювентус-
  • севиля-
  • шампионска лига-
  • buonasera-
  • цели

Походът към трофея започна с труден тест срещу Севиля

Юве се цели високо. Buonasera, Севиля! - 1
Снимка: БТА/ AP

Когато през миналия сезон Ювентус излезе за първия си мач в груповата фаза на Шампионската лига, го направи със самочувствието на финалист от предишното издание. По-късно „старата госпожа“ отпадна на осминафиналите, въпреки че игра добре.

Сега „бианконерите“ не са поставяни сред фаворитите, но за големите отбори ще бъде стратегическа грешка да послушат букмейкърите. По време на лятното меркато тимът от Торино привлече класни имена, сред които личат тези на Миралем Пянич и Гонсало Игуаин. Треньорът Масимилиано Алегри намекна, че голямата мечта през този сезон ще е именно „ушатата“ купа.

Първото препятствие на Юве ще е стар познайник – Севиля. Испанците гостуват в Торино като носители на трофея от Лига Европа. Италианските медии очакват домакините да започнат похода си към златото с позната и работеща схема – 3-5-2.

Според „Кориере дело спорт“ домакините ще заложат на тази схема, а изпълнителите ще са: Буфон, Киелини, Бонучи, Бардзали, Дани Алвеш, Пянич, Кедира, Лемина, Евра, Дибала и Игуаин.

Ключов въпрос е дали Игуаин ще може да пренесе представянето си в калчото и в Шампионската лига. Критиците на аржентинския нападател посочват, че в „лигата на богатите“ той се губи и не е толкова ефективен.

Трофеят от Шампионската лига е дълго бленувана мечта на Ювентус. За последно през 1996 година италианците го спечелиха – след победа над Аякс в Рим. В калчото „старата госпожа“ е без конкуренция, но истинският тест ще е Шампионската лига. На хартия можем да очакваме много от този отбор. Какво ще стане в действителност?

В другия мач от група „H“ Лион приема Динамо (Загреб). Тази вечер ще се изиграят и другите мачове от първия кръг на груповата фаза. Ще бъде интересно и в Лондон, където местният Тотнъм се изправя срещу френския Монако.

Манчестър Сити и Борусия (Мьонхенгладбах) ще направят нов опит да премерят сили. Дано този път дъждът да не вали над „Етихад“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА