Last news in Fakti

20 Септември, 2016 21:12 868 0

Маккорт ще изгради тим, който да спре ПСЖ

  • марсилия-
  • псж-
  • конкурентни

Управата на Олимпик Марсилия е удовлетворена от офертата на американския бизнесмен Франк Маккорт. Той желае да закупи клуба от милионерката Маргарита Луи-Драйфус, която пое управлението на клуба през 2009 година, когато съпругът й Робер Луи-Драйфус почина от левкемия.

Комитет в клуба, който проучва ситуацията, в изявление днес одобри "единодушно" проекта на Маккорт и даде зелена светлина за приключване на продажбата на собствеността до края на годината.

63-годишният Маккорт, който е бивш собственик на американския бейзболен отбор Лос Анджелис Доджърс, е амбициран да изгради тим, който да се противопостави успешно на Пари Сен Жермен във френската Лига 1.

Олимпик Марсилия може да се похвали като единствения френски отбор, печелил Шампионската лига през 1993-а година. Той има 9 титли на страната, но изпадна от сериозната конкуренция след навлизането на катарски инвеститори в ПСЖ преди пет години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА