Last news in Fakti

22 Септември, 2016 05:15 1 164 1

Анчелоти: Всички да говорят на немски!

  • анчелоти-
  • немски език-
  • байерн мюнхен

"Който не използва местния език не е професионалист", констатира наставникът на Байерн

Анчелоти: Всички да говорят на немски! - 1
Снимка: БТА/АР

Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти е заповядал на чуждестранните футболисти в съблекалнята да говорят само на немски език. 57-годишният италианец е истински полиглот, защото владее английски, френски и испански език. Той ходи на уроци по немски език два пъти седмично и иска да види същите усилия от играчите си.

Карлето говори немски все по-добре и се опитва да отговаря на германските журналисти на родния им език, вместо на английски. 

"Искам да говоря езика на държавата, в която работя! Това е много важно, това е проява на уважение! Който не учи местния език не е достатъчно фокусиран и не се държи професионално", обясни наскоро Анчелоти.

Новата заповед на специалиста важи най-вече за Кингсли Коман, Дъглас Коста и Ренато Санчес. Техен пример може да бъде 34-годишният Чаби Алонсо, който също зубри в свободното си време и дори вече има цяла пресконференция, на която говори само на немски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    0 0 Отговор
    Анчелоти, да бяхме го направили министър председател, защото в България някои племена от Анадола живеят от сума ти години и бъкел не знаят на български , отгоре на всичко искат и още права ,за да затрият България...