24 Септември, 2016 10:15 864 0

Дортмунд порази поредния противник

  • дортмунд-
  • фрайбурх-
  • байерн

Гонката с Байерн в Бундеслигата продължава с пълна сила

Отборът на Борусия (Д) продължава наказателната си акция в Бундеслигата. "Жълто-черните" реализираха трети пореден успех в германския шампионат като се наложиха категорично с 3:1 Фрайбург в домакинството си от 5-ия кръг.

Домакините откриха резултата в самия край на първата част. В 45-ата минута Марио Гьотце изведе Усман Дембеле в пеналта, той продължи успоредно на голлинията за Обамеянг, който отблизо засече кълбото в мрежата за 1:0.

В началото на второто полувреме Борусия удвои преднината си. Гонсало Гастро нахлу на скорост в наказатeлното поле и центрира, защитник опита да изчисти, но прати топката право в краката на Лукаш Пишчек, който отблизо не сгреши за 2:0.

В 60-ата минута Фрайбург успя да намали резултата и да върне интригата в мача. При една контраатака Филип бе изведен на скорост зад защитата и хладнокръвно реализира за 2:1.

В добавеното време на мача обаче Борусия реши всичко с трето попадение в своя полза, дело на резервата Герейро. Португалецът изскочи на стрелкова позиция в наказателното поле и от малък ъгъл успя да преодолее вратаря за крайното 3:1.

След успеха си дортмундци с актив от 12 точки се изравниха на върха в класирането с лидера Байерн (М). Фрайбург пък остава на 9-ото място с 6 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА