27 Септември, 2016 16:25 2 103 3

Кобрата няма да се боксира за световната титла

  • пулев-
  • пари-
  • сума-
  • джошуа

"Давахме му 700 хиляди паунда, но ни отказаха", обяви агентът на Антъни Джошуа

Кобрата няма да се боксира за световната титла - 1
Снимка: БТА/АР

Кубрат Пулев е отказал възможност да се бие за световната титла на IBF с Антъни Джошуа срещу сумата от приблизително 1,6 милиона лева. Новината бе обявена от мениджъра на британеца Еди Хърн.

Промоутърът продължава да търси съперник на олимпийския шампион от Лондон 2012, който има 17 нокаута от 17 мача на професионалния ринг. Името трябваше да бъде обявено вчера, но това така и не се случи. Така по всичко изглежда, че на 26 октомври в Манчестър Джошуа ще се изправи срещу Джоузеф Паркър, който е с актив от 20 победи (17 нокаута).

Кобрата бе един от вариантите за мача за пояса на IBF заедно с новозеландеца и Бърмейн Стивърн (Канада). Според Хърн обаче от лагера на българина - "Зауерланд", са поискали твърде много пари и това го е отказало от сблъсъка. Това е пореден случай откакто Пулев е в немския клуб, в който промоутърите искат нереална сума за бой или създават хаос около намиране на противници.

"Предложихме на Пулев последователно 500 000, 600 000, 700 000 паунда (около 1,6 милиона лева), но получихме "Не, не, не". Но ти се би за европейската титла (с Дерек Чисора) срещу 100 000 паунда, какво става?!", коментира ситуацията мениджърът на Джошуа.

"Стивърн, ще ти дадем двойно повече пари от тези за мача с Александър Поветкин. "Не, ще се бия с Поветкин". Просто всеки от тях иска да получи истинско състояние, за да се изправи срещу Джошуа", допълва Джоузеф Паркър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо мраз

    0 0 Отговор
    Много ясно, че Кобрата не иска да бъде смачкан и изложен, затова е отказал този мач! Щото втори път трудно се продължава напред.
    Кобрата трябва да се бие с по-слаби и дърти противници, за да може след година - две да се изправи за световната титла, но лошото е че това е надут изкуствено балон. Така че нормално да не се съгласят!
  • 2 Картър

    0 0 Отговор
    Много добре е постъпил. Оня ще го убие, а жена му ще изхарчи парите с Азис.
  • 3 1914

    0 0 Отговор
    Хахахах Картър,абсолютно си прав!!!!!