27 Септември, 2016 20:39, обновена 27 Септември, 2016 23:40 1 246 0

Борусия (Дортмунд) и Реал (Мадрид) не се победиха в зрелище

  • борусия-
  • реал-
  • зрелище-
  • шампионска лига

Двата тима направиха равенство 2:2 в Шампионската лига

Борусия (Дортмунд) и Реал (Мадрид) не се победиха в зрелище - 1
Снимка: БТА/АР

Борусия (Дортмунд) и Реал (Мадрид) не успяха да се победят в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига, правейки зрелищно равенство 2:2 на "Сигнал Идуна Парк".

Двата отбора започнаха двубоя си от група "F" в бързо темпо. В 12-ата минута дойде и първото добро положение за гол. То бе за домакините. Пиер-Емерик Обамеянг стреля силно от дистанция, но ударът му бе избит от стража на "белия балет" Кейлор Навас.

Две минути по-късно гостите отговориха на предизвикателството. Кристиано Роналдо изведе по прекрасен начин Карим Бензема сам срещу вратаря, но французинът се подхлъзна в най-неподходящия момент и не успя да отиграе ситуацията. Секунди след това мадридчани поведоха чрез Роналдо, който се възползва от рикошет в крака на Матиас Гинтер и с остър удар не остави шансове на Роман Бюрки.

Домакините опитаха да наложат натиск над европейския шампион, но трудно достигаха до чисти голови положения. В края на полувремето все пак усилията на Борусия бяха възнаградени с изравнително попадение. Навас не се намеси по най-добрия начин след пряк свободен удар, оставяйки топката за Обамеянг, който я вкара на опразнената врата от непосредствена близост за 1:1.

Втората част започна с непрекъснати атаки на Борусия (Дортмунд). Пиер-Емерик Обамеянг и Осман Дембеле не спряха да тормозят бранителите на Реал в продължение на няколко минути, но до гол не се стигна. Постепенно възпитаниците на Зинедин Зидан изравниха играта и изнесоха топката в предни позиции. Това даде резултат и в 68-ата минута Реал отново поведе в резултата. Бензема засече центиране от свободен удар, топката се удари в страничната, а после и в напречната греда, за да стигне до чакащия пред голлинията Рафаел Варан, за когото остана най-лесното.

След гола "жълто-черните" отново тръгнаха в атака. Гереро, Кристиан Пулишич и Емре Мор пробваха късмета си с хубави удари от различна дистанция, но Навас изкупи вината си за гола на Обамеянг със страхотни намеси. Все пак Борусия успя да изравни в самия край на мача, а точен бе Андре Шурле. Германецът бе оставен непокрит в наказателното поле и с мощен изстрел матира стража на "лос бланкос".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА