Last news in Fakti

29 Септември, 2016 15:58 1 061 0

Фен на Ботев Пловдив сбъдна мечтата си

  • ботев пловдив-
  • неравностойно положение-
  • богоев-
  • фен

Мъжът в неравностойно положение присъства на тренировката на тима

Фен на Ботев Пловдив сбъдна мечтата си - 1

Днес от администрацията на Район “Северен” сбъднаха мечтата на един мъж в неравностойно положение - Николай Богоев на 37 години, който от дълги години бленува да посети стадиона на Ботев Пловдив, тъй като е голям фен на футболния тим, но поради сериозното си заболяване - детска церебрална парализа, това на практика е почти невъзможно.

Николай е потребител към проект за предоставяне на почасови социални услуги, предназначени за хора с увреждания и за хора над 65 годишна възраст, които са с ограничени възможности за самостоятелно самообслужване.

Николай бе взет от дома му със специализиран превоз и откаран до стадиона на ФК Ботев в кв. Коматево. Там той присъства на тренировката на отбора като лично беше посрещнат от президента на клуба – Ангел Палийски, запозна се с някои от своите идоли сред футболистите и получи подаръци – футболни аксесоари на тима.

"Всеки един от нас иска да мечтае, да се усмихва, да общува свободно, да се чувства значим. Хората в неравностойно положение имат равни права както всички останали. Те не се нуждаят от състрадание, те се нуждаят от подкрепа. С общи усилия ние можем да им помогнем да изживеят живота си достойно и да дадат своя уникален принос на света.", сподели кметът Ралев.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА