Last news in Fakti

1 Октомври, 2016 15:09 1 155 0

Григор Димитров загуби драматично в Ченгду

  • димитров-
  • рамос-
  • тенис-
  • полуфинал-
  • загуба

Българинът отстъпи пред испанеца Алберт Рамос в трисетова битка

Григор Димитров загуби драматично в Ченгду - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров отпадна на полуфинал на тенис турнира в Ченгду след загуба с 6:7(6), 6:1, 6:7(3) от испанеца Алберт Рамос. Българският тенисист демонстрира добра игра срещу световния номер 31, но за пореден път липсата на здрава психика в ключови моменти му коства победа и класиране в последната фаза от надпреварата.

Първи сет:
Димитров започна силно срещата и взе лесно първия гейм. Рамос изравни веднага, но в третия гейм българинът отново дръпна напред. В следващия гейм испанският опонент на Гришо демонстрира самочувствие и направи 2:2, а след това стигна и до пробив за 3:2, който обаче първата ни ракета върна веднага - 3:3. В крайна сметка се стигна до тайбрек, чийто развой беше изключително драматичен. Димитров поведе с 5:1, но последва ужасяващ спад в играта му и в крайна сметка загуби частта с 8:6, с което и сета.

Втори сет:
Във втория сет Димитров демонстрира коренно различна игра. Той започна силно и осъществи пробив още в първия гейм. Последва гейм на нула в полза на Григор и авансът му бе увеличен. Рамос намали за 1:2, но до края на частта първата ни ракета стигна до нови два пробива и в крайна сметка взе сета с категоричното 6:1. 

Трети сет:
Третата част не започна по най-добрия начин за Димитров, който допусна пробив в третия гейм. В следващите двамата тенисисти печелеха без особени затруднения сервис геймовете си. Рамос сервираше при 5:4 за спечелване на мача, но Григор демонстрира здрава психика и проби за 5:5. В крайна сметка се стигна до втори тайбрек в мача, в който българинът рухна.

Испанецът поведе с 4:0 след два пробива. Димитров направи всичко възможно да се върна в мача, но не успя и загуби тайбрека с 3:7, с което и мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА