3 Октомври, 2016 09:57 1 126 0

Селта удари звучен шамар на Барселона

  • барселона-
  • драма-
  • селта виго

Каталунците паднаха прилично с 3:4 от Селта, след като изоставаха с 0:3 до 33-ата минута

Селта удари звучен шамар на Барселона - 1
Снимка: БТА/АР

Селта отново се оказа черна котка за Барселона, побеждавайки с 4:3 в среща от седмия кръг на испанската Ла Лига, играна на стадион "Балаидос". Това е трето поражение за "блаугранас" в последните пет сблъсъка срещу този противник.

Шампионите изиграха навярно най-слабото си първо полувреме за календарната година и бяха тотално надиграни от надъхания си съперник. Над всички беше Яго Аспас, който подаде за първия гол на Систо, сам вкара втория и предизвика автогола на Жереми Матийо.

След почивката каталунците се активизираха и записалият мач №600 за клуба Андрес Иниеста асистира за гола с глава на Жерард Пике. Шест минути след това Неймар напълно върна интригата, вкарвайки отсъдената за нарушение срещу Андре Гомеш дузпа.

Устремът на гостуващия отбор беше спрян от собствения им вратар тер Стеген в 77-ата минута, като гафът на германеца може да влезе в богатата му колекция от изцепки. Десет минути по-късно Пике вкара още един гол, но после Барса не успя да стигне до изравняване.

Така Барселона пропадна до четвърта позиция с актив от 13 точки, докато Селта е десети с десет пункта в актива си.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА