Last news in Fakti

3 Октомври, 2016 22:53 1 010 0

Благоевград приветства световното по канадска

  • благоевград-
  • световното по канадска борба

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и президентът на Българската и на Световната Федерация по Канадска Борба WAF Асен Хаджитодоров ще дадат утре, 4 октомври, официалния старт на Световното първенство по канадска борба, което се провежда за първи път в Благоевград.

Началото на състезанието ще бъде поставено в 9:00 часа в зала "Скаптопара". Първенството ще продължи до 9 октомври, когато ще бъде официалното закриване, а на 10 октомври състезателите ще отпътуват за своите страни. В следващите дни повече от 1300 състезатели от над 60 държави ще мерят сили в борбата за медалите от шампионата на планетата в Благоевград.

Сред участниците са спортисти от водещи в този спорт страни като Русия, Украйна, Казахстан, Америка, Грузия, Бразилия, Китай, България и много други. Първенството ще бъде излъчвано по над 50 български и чужди телевизии, припомнят домакините на шампионата.

Голяма част от българските световни шампиони също са в Благоевград и ще защитават честта на България. Сред тях са Георги Гайдарджиев, Валентин Господинов, Красимир Костадинов, Сашо Андреев, Стоян Големанов, Христо Делиджаков, Цветан Гашевски и много други.

Категориите, в които ще се състезават участниците, са юноши, младежи, ветерани, хора с увреждания, мъже и жени.

Очаква се на за Световното първенство по канадска борба да пристигнат десетки официални лица, сред които и вицепрезидентите на световната федерация Умберто Панцети, Сайман Беричоа, Джаембек Муканбетов, Атила Чабай и нейният генерален секретар Мирча Сильонеско.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА