Last news in Fakti

5 Октомври, 2016 12:56 7 682 6

Тайсън Фюри: Пия и се друсам всеки ден!

  • фюри-
  • кокаин-
  • алкохол-
  • бокс-
  • допинг

"Не съм приемал допинг заради бокса", заяви световният шампион

Тайсън Фюри: Пия и се друсам всеки ден! - 1
Снимка: БТА/АР

Световният шампион по бокс в свръхтежка категория Тайсън Фюри призна, че непрекъснато употребява алкохол и кокаин, за да се бори с депресията. Британецът обаче отрече да е използвал допинг, с цел да подобри представянето си на ринга. "Напивам се и взимам кокаин от понеделник до неделя. Не мога да се справя с депресията и това е единственото, което ми помага", разкри Фюри пред британските медии.

"Приемам много кокаин. Наистина много. Защо ми е да го правя? Това си е моят живот, нали? Мога да правя с него каквото си поискам. Това не е вещество, което ще ми помогне в бокса".

28-годишният Фюри даде положителна проба на 22 септември и на следващия ден отложи за втори път реванша срещу Владимир Кличко за поясите на Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO). Първоначалната дата беше 9 юли, а втората - 29 октомври.

В началото на август се разбра, че Антидопинговата агенция на Великобритания (UKAD) е спряла правата му точно в деня, когато стана първото отлагане - 24 юни. От UKAD твърдят, че в проба от урината му от февруари 2015 г. са открити следи от нандролон. Боксьорът обжалва и забраната беше вдигната, докато мине изслушването на двете страни пред Националния антидопингов панел (NADP).

"Ако съм дал положителна проба през февруари 2015 година, защо ми позволиха девет месеца по-късно да се боксирам със световния шампион и да му отнема поясите? Защо не спряха правата ми тогава?", попита Фюри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Де юре

    0 0 Отговор
    Е тоя преби Кличко,а нашия се плезеше, докато го нокаутираха. Това е разликата. Не, че ще посмея да му го кажа в очите на Кубрат-скоро си оправих зъбите!
  • 2 Шоки

    0 0 Отговор
    Депресиран, дрогиран и пиян боксьор тежка категория - бомба със закъснител! Въпрос на време е някой да пострада!
  • 3 Кака Гинка

    0 0 Отговор
    Поредното доказателство за това колко са "обективни" правилата в спорта.Ако на Кличко му бяха открили и най-малката концентрация от някакво забранено (за него) вещество,отдавна да са му отнели всички титли...
  • 4 Тодор

    0 0 Отговор
    Друсай се ти,друсай се!Така хубаво ще те одрусат......
  • 5 жоро

    0 0 Отговор
    ДОбре де. Какви са законите там, че той публично уповестява, че използва наркотици и не го арестуват? И то кокаин.

    Коментиран от #6

  • 6 Чока

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "жоро":

    Там консумацията и притежание в малко количество за лична употреба е легално