12 Октомври, 2016 13:25 1 185 2

Григор Димитров отпадна от турнира в Шанхай

  • димитров-
  • поспишил-
  • тенис-
  • турнир

131-ият в света Поспишил победи българина и среща Джокович в следващия кръг

Григор Димитров отпадна от турнира в Шанхай - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров загуби сензационно от канадеца Вашек Поспишил след 5:7, 6:7 в среща от втория кръг на турнира в Шанхай.

Първият сет започна кошмарно за Григор, който допусна пробив във втория гейм и изостана с 0:3. Българинът отговори с гейм на нула, проби Поспишил и изравни за 3:3. Димитров изпусна брейкпойнт и пробив в 11-ия гейм, а в следващия бе пробит за крайното 7:5, след като отново имаше аванс в резултата.

Вторият сет започна равностойно и двамата не успяха да запишат пробив до последния гейм, макар Григор да изпусна чудесна възможност след 30:0 в седмия гейм. При 6:5 в полза на Поспишил, Димитров сервира за вкарване на мача в тайбрек и успя да го постигне. Поспишил набързо поведе с 4:1, след което приключи мача за крайното 7:6 (7:2) в сета.

Успехът на Поспишил е исторически за съперничеството му с българина, след като канадецът на три пъти загуби с 0-2 сета в досегашните им срещи, но в следващия кръг в Шанхай ще срещне Новак Джокович.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кишо

    0 0 Отговор
    Липса на желание за победа! Не е ясно, каква е причината!
  • 2 Доктора

    0 0 Отговор
    Хасковски др..льо. Самочувствие без покритие