20 Октомври, 2016 21:58 937 0

Интер се събуди срещу Саутхемптън

  • интер-
  • саутхемптън-
  • лига европа

Вижте всички резултати в ранните срещи от кръга в Лига Европа

Отборът на Интер записа кошмарен старт на кампанията си в Лига Европа. Миланският гранд последователно падна от считаните за аутсайдер в групата - Апоел Беер Шева (0:2) и Спарта Прага (1:3).

Сега обаче дойде време за италианците да запишат и първия си успех в евротурнирите през този сезон, който запазва шансовете им за излизане от груповата фаза. "Нерадзурите" се наложиха много трудно с минималното 1:0 при домакинството си на Саутхамптън в сблъсък от третия кръг от група "К" на втория по сила клубен турнир.

Решителното попадение вкара Антонио Кандрева в 67-ата минута. Привлеченият за 22 милиона евро от Лацио футболист изненада стража на гостите с удар от наказателното поле с левия крак, като топката попадна точно под гредата.

В 77-ата минута Интер остана с човек по-малко на терена, след като Марсело Брозович беше изгонен за грубо нарушение в средата на терена. Англичаните веднага се опитаха да се възползват от численото си превъзходство и упражниха натиск срещу Интер.

В 87-ата минута Нагатомо спаси тима си от сигурно попадение, като спря на голлинията топката след изпълнение на ъглов удар. В последвалото разбъркване стражът на Интер Самир Ханданович отрази удар от около метър на Остин и опази аванса на тима си. В добавеното време Саутхамптън отново имаше шанс за изравнителен гол, но късметът отново изневери на англичаните и така победата отиде у домакините.

В другата среща от групата Спарта Прага постигна победа с 1:0 като гост на израелския Апоел Беер Шева и излезе начело в класирането с 6 точки. Саутхамптън има 4, колкото има и Апоел, а Интер е на дъното с 3.

Ето и всички резултати от приключилите двубой от ранната програма на тазвечершнитре срещи в Лига Европа:

20:00 часа:

Карабах - ПАОК (Солун) 2:0

Шахтьор (Донецк) - Гент 5:0

РБ Залцбург - Ница 0:1

Османлъспор - Виляреал 2:2

Стандард (Лиеж) - Панатинайкос 2:2

Селта (Виго) - Аякс 2:2

Слован (Либерец) - Фиорентина 1:3

Интер - Саутхамптън 1:0

Апоел (Беер Шева) - Спарта (Прага) 0:1

Стяуа - ФК Цюрих 1:1

Коняспор - Брага 1:1

Краснодар - Шалке 04 0:1
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА