21 Октомври, 2016 19:27 2 036 1

Отпуснаха 631 000 лв. на Станка Златева за зала по борба

  • станка златева-
  • министерство на спорта-
  • отпуснаха-
  • зала-
  • борба

Спортното министерство ще финансира проекта на сребърната медалистка от Олимпийските игри в Пекин и Лондон

Отпуснаха 631 000 лв. на Станка Златева за зала по борба - 1
Снимка: Министерство на младежта и спорта

Министерството на младежта и спорта ще отпусне 631 000 лв. за изграждане на първи етап на спортна зала по борба в Сливен по проект на клуба на Станка Златева. Това обяви на пресконференция в Сливен министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

По проект залата ще бъде изградена в парк „Юнак“ в града и ще се използва за тренировъчна дейност по борба. Общата застроена площ на залата е 1250 кв.м. В нея ще има два тепиха със зона за изчакващи спортисти и треньорска ложа. Ще бъдат изградени тренировъчни съблекални за мъже и жени, складови помещения за спортния инвентар, както и треньорски офиси  и санитарни възли.

Новата спортна зала ще допринесе за популяризирането на борбата и ще даде възможност на повече деца и младежи да тренират този спорт. Тя ще бъде подходяща за провеждането на подготвителни лагери на националните отбори за кадетки и девойки.  Освен това в нея ще могат да се организират и администрират състезания, семинари и спортни срещи. Съвместно с училищата ще бъде подпомогнато развитието на училищния спорт и откриването на талантливи млади спортисти. 

"След изграждането на големи спортни зали като Арена Армеец, Колодрума, Булстрад Арена, Арена Бургас, които са на много високо европейско ниво, политиката ни е насочена към реконструкцията на съществуващите съоръжения и към изграждане на по-малки тренировъчни зали", каза министър Красен Кралев.

"Благодаря на министерството, че подкрепи проекта за изграждане на нова зала по борба и на Община Сливен, че предостави терен, защото без тази помощ проектът нямаше да се осъществи", каза сребърната медалистка от Лондон Станка Златева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Защо в името на залата присъства и пирамидата собственост на олигарси