26 Октомври, 2016 09:22 791 0

Ливърпул победи Тотнъм и е на 1/4-финал

  • ливърпул-
  • тотнъм-
  • 1/4-финал

Резервите на "червените" надделяха над тези на лондончани и се класираха напред за Купата на Лигата

Ливърпул победи Тотнъм и е на 1/4-финал - 1
Снимка: БТА/АР

Ливърпул се класира за 1/4-финалите на Купата на Лигата в Англия, побеждавайки Тотнъм като домакин с 2:1. И двата гола за "мърсисайдци" бяха дело на Даниел Стъридж, който се разписа в 9-ата и 64-ата минута.

Мениджърите на двата отбора направиха редица промени в титулярните си състави спрямо двубоите във Висшата лига. Юрген Клоп пусна изцяло нови 11 играчи в стартовия си състав в сравнение с последния си двубой, докато Маурисио Почетино направи десет.

Ливърпул започна с първоначален натиск на своя "Анфийлд" и вкара още в 9-та минута. Марко Груич проби по дясното крило, навлезе в наказателното поле и опита да стреля. Топката обаче се отклони в крак на защитник и попадна у Даниел Стъридж, който изпревари Мишел Ворм и реализира за 1:0. До края на първото полувреме Стъридж пропусна още две много добри положения, докато гостите успяха да се отчетат само с няколко опасни центрирания. 

"Червените" започнаха и вотрата част, притискайки опонента си с продължителни атаки. Това отново даде резултат и в 64-ата минута Жоржиньо Вайналдум изведе Стъридж сам срещу стража на "шпорите" Мишел Ворм. Нападателят не сбърка и удвои аванса на своя тим за 2:0.

Тотнъм все пак се върна в мача в 75-та минута с точно изпълнена дузпа от Винсент Янсен. До края на двубоя лондончани имаха възможност да се доберат до равенство и продължения, но резервата Шейон Харисън не овладя добре топката, останал сам срещу Симон Миньоле. Ливърпул също пропусна няколко много добри ситуации да подпечата успеха си и в крайна сметка резултатът не се промени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА