Last news in Fakti

26 Октомври, 2016 21:53 1 129 0

Левски аут от турнира за Купата

  • левски-
  • черно море-
  • купата

Черно море елиминира сините след драматично голово шоу на Герена

Отборът на Левски днес официално се раздели с наставника Люпко Петрович и малко след това претърпя болезнено поражение.

26-кратните шампиони, които към настоящия момент са и лидери в Първа професионална лига, се сбогуваха с турнира за Купата на България след като отстъпиха с 2:3 след продължения пред коравия тим на Черно море.

Срещата бе своеобразно подобие на загубата на "сините" във финала на същата надпревара през 2014 г. Тогава отново "моряците" попариха тима от Подуяне с попадения в 93-ата минута и 119-ата и грабнаха трофея след 2:1.

Днес редовното време свърши при 2:2, а левскарите успяха да стопят аванс от два гола след като губеха до почивката с 0:2.

Това обае се оказа недостатъчно и в екстра тайм-а трети гол реши изхода от сблъсъка в полза на гостите от Варна.

Александър Цветков откри резултата в 3-ата минута, "кошмара" Бакари удвои в 31-ата. През втората част головете на Бабатунде Адениджи (62') и Димитър Пиргов (79') върнаха интригата, но само за да се стигне до 101-ата минута,когато Цветков с красив гол класира варненци за 1/4-финалите от турнира за Купата на България.

Така в дебютния двубой на Елин Топузаков, начало на "сините" отборът регистрира и първото си поражение от началото на сезона. Георги Иванов - Гонзо пък се завърна триумфално на "Герена" след напускането си през май, само че този път като съперник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА