Last news in Fakti

3 Ноември, 2016 13:26 789 0

Допускат руски атлети до Европейското първенство

  • русия-
  • лекоатлети-
  • европейско първенство-
  • допинг

ИААФ чака индивидуални молби

Допускат руски атлети до Европейското първенство - 1
Снимка: БТА/АР

Руските атлети най-вероятно ще имат шанс да участват на европейското първенство в зала между 3 и 5 март в сръбската столица Белград. Международната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ) може да позволи на руските състезатели да стартират на базата на индивидуални молби.

"Чакаме приемането на нови критерии, които ще ни бъдат изпратени скоро. Вярваме, че на европейското първенство през 2017 г. ще се участва с индивидуални молби", каза президентът на Руската атлетическа федерация Дмитрий Шляхтин.

Според индивидуални заявки ще бъдат допуснати и руснаци до участие на международни турнири. В момента единствено Даря Клишина има състезателни права за извън Русия.

Вече година атлетите от страната нямат състезателни права за международна сцена, след като ИААФ наказа Руската федерация с отстраняване от членство. Причината беше системни нарушения на допинг правилата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА