3 Ноември, 2016 16:47 2 050 2

Джонатан Кафу номер едно в Шампионска лига

  • кафу-
  • лудогорец-
  • статистика-
  • шампионска лига

Кафу има най-много пробиви и е най-ритан - фаулирали са го 16 пъти

Джонатан Кафу номер едно в Шампионска лига - 1
Снимка: БТА/АР

Лудогорец може да загуби от Арсенал, но оглави статистическите класации в Шампионската лига. Разградчани не само заслужиха добри думи за представянето си срещу славния английски отбор, но се оказа, че са сред челниците по много от различните класации в статистиката.

Безспорният №1 до момента за Лудогорец в турнира е Джонатан Кафу, който вече има два гола за разградчани. Бразилският нападател се разписа срещу Базел и при втория двубой с Арсенал пак на "Васил Левски". Досега нито един футболист на Лудогорец не е вкарвал повече от един гол в груповата фаза.

Според статистическата агенция Opta, с която работят всички клубове от Висшата лига, Джонатан Кафу е №1 в Шампионската лига. Нито един друг футболист до момента няма толкова пробиви, колкото нападателят на Лудогорец. За 4 мача той е пробил 18 пъти в половината на противника, а 10 от тях са успешни (55%).

В същото време Кафу е и най-фаулираният футболист в Шампионската лига до момента. Срещу нападателя на Лудогорец са извършени 16 нарушения за 4 срещи, или точно по 4 на двубой. Сред челниците в тази класация е и друг играч на Лудогорец - Вандерсон. Крилото е бил ритан от футболистите на другия тим 11 пъти. Само в последния мач с Арсенал Вандерсон е бил фаулиран 4 пъти.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 име

    0 0 Отговор
    тук има грешка: Кафу и Вандерсон били фаулирани най-много...?! че нали Лудогорец играе с/у ГРАНДОВЕ в ШЛ ? това е провокация-големите от Европа не са диваци и не ритат.
  • 2 Димитър Димитров

    0 0 Отговор
    Това давам му срок година и ще заиграе за друг отбор!