Last news in Fakti

8 Ноември, 2016 11:56 1 521 0

Алонсо: Вече няма нужда от талант във Формула 1

  • алонсо-
  • формула 1-
  • талант-
  • титла

"Отказваш се от спорта, защото в един момент усещаш, че си изморен", казва испанецът

Алонсо: Вече няма нужда от талант във Формула 1 - 1
Снимка: БТА/АР

Пилотът на McLaren Фернандо Алонсо направи интересно изказване по отношение на развитието на Формула 1 през последните години. Испанецът, който е двукратен световен шампион, а за мнозина е трябвало да има поне още толкова титли смята, че нещата не вървят по най-добрия начин  през последните години. 

„Когато бях във Формула 3000 никога не си представях, че ще стигна до Ф1. За да се случи това трябваха много неща: на първо място огромен талант, но също така и подготовка. В момента не смятам, че има нужда от талант, а още по-малко от подготовка“ заяви той пред сайта F1i. 

„Смятам, че във Формула 1 нямаш нужда чак толкова от физическа подготовка. До голяма степен всичко е въпрос на психика и отказването се дължи именно на това. Просто в един момент усещаш, че си изморен. Уморен си от пътуванията, от медиите, които се ровят в живота ти през последните 20 години. Просто искаш да прекъснеш всичко това“ добави той. 

„През 2006-а Михаел Шумахер се отказа за първи път, след като се бореше до последно за титлата. Когато обаче повече от 15 години си част от елитния спорт и си напълно отдаден на него, непрекъснато мислейки например какво трябва да ядеш и че предстои следващо състезание, в един момент просто искаш нормален живот“ споделя още Алонсо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА