8 Ноември, 2016 14:27 907 0

Дортмунд отказали 90 милиона за Обамеянг

  • обамеянг-
  • дортмунд-
  • оферта-
  • арсенал-
  • наполи

Наполи изпуснал габонеца само за 13 милиона евро през 2013 година

Дортмунд отказали 90 милиона за Обамеянг - 1
Снимка: БТА/АР

Спекулациите около бъдещето на голмайстора на Борусия (Дортмунд) Пиер-Емерик Обамеянг не спират ежедневно, а футболният мениджър Винченцо Морабито разкри пред Radio CRC детайли за провалени преговори в миналото за габонския национал.

„Знам, че в миналото Арсенал е предлагал 90 милиона евро за Обамеянг, но от Борусия (Дортмунд) въобще не са искали да чуват за трансфер”, споделя Морабито. Според него Наполи направил сериозни усилия да привлече Обамеянг през лятото след продажбата на аржентинеца Гонсало Игуаин в Ювентус, но спортният директор на вестфалци Михаел Цорк категорично отрязал италианския тим.

Морабито допълва, че Обамеянг бил предлаган на Наполи през лятото на 2013 година от бившия му клуб Сент Етиен и то само за 13 милиона евро, но тогавашният треньор на тима Рафаел Бенитес предпочел да бъде привлечен Хосе Кайехон от Реал (Мадрид). Впоследствие габонецът премина в тима от Дортмунд и се превърна в голмайстор на Борусия.

Следващото лято със сигурност европейските грандове отново ще влязат в надпревара за привличането на габонския национал, който най-често е свързван с Реал (Мадрид).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА