Last news in Fakti

12 Ноември, 2016 12:42 1 728 0

Как се става шампион: Говорят родителите на нагрубената гимнастичка

  • уши-
  • дете-
  • насилие-
  • гимнастика

Видео, на което треньорка дърпа ушите на 11-годишна гимнастичка, взриви обществото

Как се става шампион: Говорят родителите на нагрубената гимнастичка - 1

Клип взриви обществото. На него треньор по художествена гимнастика от клуб „Олимпия” в Бургас прилага меко казано "нетрадиционни" методи за критика спрямо своя състезателка. Във видеото се вижда как треньорката дърпа за ушите малката състезателка. Видеото бе заснето вчера от местна кабелна телевизия и веднага е разпространено в социалните мрежи.

Екип на „Събуди се” отиде в дома на 11-годишната Ева и се срещна с нея и родителите й, за да коментират клипа.

„Нищо не ме притесни от това видео, защото съм виждала това и друг път преди важно състезание. Сигурна съм, че тя не е дръпнала силно ушите на Ева, въпреки че така изглежда. Когато им се кара, госпожата не го прави със злоба и лоши чувства. Тя обича своите състезателки и винаги се отнася много добре с тях. Просто в момента, като се ядоса, за да може да ги мотиви и да ги накара да се стегнат, тя го прави. След това те показват доста по-добра игра”, заяви майката на момичето София.

„Детето ми не е притеснено и никога не се оплакало от нея. Не е искало да спре да тренира, да се чувства застрашена. То е щастливо да тренира там”, допълни майката.

„Не смятам, че става въпрос за толкова голяма агресия. Без дисциплина няма как да има резултати. Резултати има, значи има и дисциплина”, на мнение е бащата на Ева Альоша Брезалиев.

„Не се чувствам обидена от отношението на нашата треньорка. Така тя ни мотивира да се справяме по-добре. Тя не ми дръпна ушите, просто ме хвана”, каза самата Ева.

Институциите извършват проверка по случая дали има превишаване на правомощията от страна на треньорката Елена Симеонова.

Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева коментира пред сайта Флагман скандалния случай с треньорката Елена Симеонова от клуб Олимпия в Бургас .

Признавам, че съм удряла заради лъжа. Но тук става въпрос за една изключителна грубост към децата. Миналата година освободих една тренировка, която бе била дете по време на тренировка. Ние я махнахме веднага, а тя отиде в друг отбор. Ние в същото време бяхме засипани с писма и анонимки. Децата трябва да изпитват радост, да искат да тренират", добави Робева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА