Last news in Fakti

21 Ноември, 2016 09:57 849 0

Милан изпусна Интер в дербито на Милано

  • милан-
  • интер-
  • перишич-
  • сусо-
  • кандрева

Перишич спаси "нерадзурите" в последната минута

Милан изпусна Интер в дербито на Милано - 1
Снимка: БТА/АР

Милан и Интер завършиха 2:2 в оспорвано градско дерби . "Росонерите" водеха до последните секунди, но допуснаха изравняване в мача от 13-ия кръг на Серия „А“.

Преди началото на мача тифозите на Милан направиха мащабна хореография, посветена на екссобственика Силвио Берлускони. На специален банер босът бе изобразен с трофеи, които отборът е спечелил по време на неговото управление. Купите са общо 28.

Футболистите на Винченцо Монтела започнаха по-агресивно. Техните съперници получиха и тежък удар в 37-ата минута, когато Медел се контузи, беше заменен принудително и на терена се появи резервата Мурильо.

Само 6 минути по-късно "росонерите" поведоха в резултата. Бърза контраатака свари неподготвена отбраната на Интер. Сусо получи пас от Бонавентура на границата на наказателното поле и с премерен изстрел простреля изненадания Ханданович за 1:0.

В 53-ата минута "нерадзурите" изравниха. Бързо изпълнен тъч от Перишич изненада хората пред вратаря Донарума. Антонио Кандрева овладя топката и с топовен шут опъна мрежата зад безпомощния страж на "росонерите" - 1:1.

В 58-ата минута обаче Сусо отново наказа градския съперник. Той получи пас от Бака в наказателното поле, финтира защитник и технично плъзна топката покрай плонжа на Ханданович - 2:1 за Милан!

Интер не се предаде и в 67-ата минута коварен изстрел от въздуха на Перишич премина на сантиметри от вратата. Зачестиха и твърдите влизания. Голямата драма настъпи в добавеното време. Тогава удар на Йоветич отблизо беше изчистен в корнер. При последвалото центриране защитата на Милан буквално заспа, Мурильо отклони топката с глава към непокрития Перишич. Хърватският национал успя от малък ъгъл да простреля Донарума за крайното 2:2.

"Росонерите" заеха третото място с 26 точки. "Нeрадзурите" са девети с 18 точки. На върха е Ювентус с 33.

Това беше и дебютно участие в дербито на Милано за двамата треньори. Винченцо Монтела има 10 победи в 20 местни дербита, ако за такива се броят и мачовете Фиорентина – Болоня и Катания – Палермо. От друга страна Стефано Пиоли има четири участия в дербито на Рим като треньор на Лацио и в тях не записа нито един успех.

В общия баланс за първенство показателите са следните: 187 мача, 62 победи за Милан, 56 равенства, 69 победи за Интер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА