Last news in Fakti

22 Ноември, 2016 16:50 1 153 0

Капитанът на Базел: Мачът с Лудогорец е като финал

  • делгадо-
  • шампионска лига-
  • базел-
  • лудогорец

"Изправяме се срещу много тежък и в добра физическа форма съперник", заяви Матиас Делгадо

Капитанът на Базел: Мачът с Лудогорец е като финал - 1
Снимка: БТА/АР

Капитанът на Базел Матиас Делгадо заяви пред официалния сайт на УЕФА, че третото място в група "А" на Шампионската лига не би било разочароващо за тима.

Швейцарците гостуват на Лудогрец в сряда, като победителят от срещата ще си гарантира третата позиция в групата и участие в турнира Лига Европа след Нова година. И Базел, и Лудогорец обаче нямат шанс за едно от първите две места в групата, на които ще завършат Арсенал и Пари Сен Жермен.

"Досега показахме добър футбол, но съперниците ни бяха много силни отбори. Имахме трудности, които трябваше да се отбраняваме и за съжаление взехме само една точка от досегашните четири мача. Сега ни предстоят два финала, от които искаме да вземем максимален брой точки и да се класираме в Лига Европа", каза аржентинецът.

"Ние имаме добър състав с дълга скамейка и много равностойни играчи. Нашата цел е да бъдем конкурентоспособни на всички фронтове, а когато имаш нужната дълбочина в състава, това много помага", добави Делгадо.

"Предстоящият мач с Лудогорец е като финал за нас. Те са много труден и добре подготвен съперник. Ако играем обаче по начина, по който играхме срещу ПСЖ, ще спечелим. В първия мач изпуснахме да спечелим и сега знаем, че трябва да го сторим на всяка цена. Мачовете с Арсенал и ПСЖ обаче ни помогнаха да натрупаме повече опит и мисля, че сега сме много по-добри."

"Надявам се, че ще успеем да продължим да играем в Европа и напролет. В Лига Европа играят някои от най-добрите отбори в Европа, така че нашата цел е да се класираме и да премерим силите си с тях.

Всички в отбора са мотивирани и знаем, че ако играем в Лига Европа, можем да стигнем дори до полуфиналите. В първенството играем добре до този момент, но в Европа не показваме пълните си възможности. Ще бъде чудесно, ако можем да покажем пред целия свят на какво сме способни. Това е важно не само за нас, а и за града Базел. Базел се нуждае да бъде в Шампионската лига или Лига Европа, да се бори и да се развива", завърши Делгадо.

Двубоят между Лудогорец и Базел е утре, 23 ноември, на Националния стадион от 21:45.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА