23 Ноември, 2016 09:30 1 076 0

Лудогорец поглежда към Лига Европа

  • лудогорец-
  • лига европа-
  • базел-
  • шампионска лига

"Орлите" излизат в решителен мач от Шампионската лига срещу Базел

Лудогорец поглежда към Лига Европа - 1
Снимка: БТА

Днес Лудогорец домакинства на Базел в най-важния си мач от груповата фаза на Шампионската лига. Срещата на националния стадион "Васил Левски" е от 21:45 часа.

В пряка битка срещу швейцарците разградчани гонят третото място в група "А" и класиране във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа.

И двата отбора имат по една точка до момента, спечелена именно в първия двубой помежду им в Швейцария. През септември Лудогорец достигна до равенството на "Санкт Якоб Парк", завършвайки 1:1.

И двата лагера признаха огромното значение на срещата, и я определиха като "мача на сезона". И Лудогорец, и Базел, се намират в добра форма, като са лидери във вътрешните първенства на България и Швейцария.

В последните три години Лудогорец и Базел са се срещали пет пъти, като Лудогорец записа една победа и три загуби в тези сблъсъци, както и и едно реми. Въпросната победа обаче бе за историята - първият успех на български отбор в групите на Шампионската лига.

Ренато Щефен и Джофри Дие са наказани за Базел, докато Лудогорец няма проблеми с контузени и санкционирани футболисти. Рефер на срещата ще бъде Мартин Аткинсън от Англия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА