Last news in Fakti

27 Ноември, 2016 19:09 774 0

Атлетико с класически успех над Осасуна

  • атлетико мадрид-
  • осасуна-
  • гамейро-
  • караско-
  • годин

Дюшекчиите решиха мача в средата на първото полувреме с два гола за 2 минути

Атлетико с класически успех над Осасуна - 1
Снимка: БТА/АР

Отборът на Атлетико Мадрид надигра с 3:0 като гост Осасуна в мач от 13-ия кръг на испанското първенство. Диего Годин (36), Кевин Гамейро (37) и Яник Ферейра Караско (90) реализираха за "дюшекчиите", а в 14-ата минута Роберто Торес изпусна дузпа. Тимът на Диего Симеоне се съвзе след двете поредни загуби в Примера и се изкачи на четвърто място.

Първият голов шанс се откри пред Кевин Гамейро още във втората минута. Френският стрелец получи топката от Антоан Гризман, но шутира покрай гредата от прекрасна позиция. В 14-ата съдията Матеу Лаос назначи дузпа за домакините. Хименес видимо избута в гръб с две ръце Ориол Риера. Ян Облак обаче отрази удара от бялата точка на Роберто Торес.

В 19-ата Хименес скочи най-добре при корнер и насочи топката към вратата на "червените" - право в ръцете на Наусет Перес. В 26-ата Кенан Кодро нахлу в наказателното поле, надигра Хименес, но се засуети и не се стигна до удар. Пет минути по-късно Гризман напредна фронтално и изведе брилянтно Анхел Корея, който сам срещу вратаря стреля в неговите крака.

В рамките само на една минута гостите от "Висенте Калдерон" нанесоха два голови удара. Първо в 36-ата Диего Годин отбеляза с глава след центриране от корнер и стана първият бранител на Атлети, който бележи от началото на сезона в Ла Лига. Малко след изпълнението на център Корея изведе Гамейро сам срещу вратаря и бившият нападател на Севиля реализира, разчитайки на силния си удар - 0:2.

Тимът на Хоакин Капарос опита да отговори през второто полувреме, но на "червените" определено им липсваха идеи в предни позиции. В 68-ата минута съдията пропусна да даде дузпа за мадридчани, след като Ойер Санхурхо си помогна с ръка при избиването на топката. Хуанфран центрира отдясно, Коке се размина с топката, тя стигна до Тиаго Мендеш, който стреля от много малък ъгъл. На самата голлиния Ойер спря топката по непозволен начин, но това остана скрито за рефера Матеу Лаос.

В 79-ата имаше нова ръка в наказателното поле на Осасуна. Караско потърси Гризман, а Мигел Фланьо спря топката с ръка, а това отново не беше видяно от арбитъра. Въпреки че в края на срещата гостите играеха без чист нападател, те вкараха гол. В 90-ата Унай Лопес загуби топката, Ферейра Караско напредна и я прати под плонжа на вратаря - 0:3.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА