29 Ноември, 2016 12:57 7 040 5

В Англия обявиха недостатъците на Кобрата

  • недостатъци-
  • предимства-
  • пулев-
  • питър-
  • бокс

Откроиха силните и слабите страни на Кубрат Пулев и Самюел Питър преди двубоя им в София

В Англия обявиха недостатъците на Кобрата - 1
Снимка: БТА/АР

Най-добрият български професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев има своите предимства, но в същото време и някои слабости преди двубоя срещу 36-годишния нигериец Самюел Питър. Английското издание eog.com открои силните и слабите страни на двамата за сблъсъка им тази събота в „Арена Армеец” в София.

"Най-важната линия в този мач е, че Пулев се опитва да се държи във форма, докато в същото време се бори за нов шанс да спечели световната титла. Битката е за интерконтиненталната титла на WBA, но при положение, че и световната в тази версия е все още свободна, при победа българинът може да получи шанс да е следващият претендент за нея."

"Проблемът за Пулев е, че все още не е толкова разпознаваем, въпреки че е солиден, надарен с качества типичен боксьор в тежка категория. Той има само една загуба, която дойде през ноември 2014 г. в борбата за световната титла с Владимир Кличко, когато беше нокаутиран в пет рунда. От тогава обаче той е изиграл само три мача, но ги е спечелил и трите. За последно излезе на ринга през май и се справи с британеца Дерек Чисора. Не така стоят обаче нещата с опонента му Питър", анализира eog.com.

"Нигериецът изигра един четирирундов мач през октомври тази година и това беше първият му двубой от две години насам. Той е само на 36 години, но пикът му е далеч зад него - в периода 2005-2010 г. В последните пет години балансът му е скромното 2-1, като единственият му смислен мач беше загубата от Робърт Хелениус през 2011 г. Ясно е, че той ще е във враждебна среда в София", допълват от британската медия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВКО

    1 1 Отговор
    Тича бавно, но неуморно по ринга!
    Единоборствата го страхуват!
    Танци до 12-я рунд!
  • 2 Лев Уперкът

    0 3 Отговор
    В Англия да си гледат БРЕКЗИТА,сбърканяци некви!
  • 3 Косматия

    5 3 Отговор
    Шъ му видите вий недустатъците!!!!
    Кат ви подуй шушоните!!!!
  • 4 ввв

    0 2 Отговор
    това че се упражнява върху Андреа предимство ли е или недостатък?
  • 5 mediator37

    2 1 Отговор
    Кубрат не прави някакви фойерверки на ринга, но както сам беше обяснил: - Бия го методично и нокаутът си идва от само себе си.