30 Ноември, 2016 19:01, обновена 30 Ноември, 2016 19:24 1 040 0

Лудогорец няма спирка, обърна и Левски

  • лудогорец-
  • левски-
  • първа лига

Домакините победиха с 2:1 в дербито на 16-ия кръг

Лудогорец няма спирка, обърна и Левски - 1
Снимка: БТА

Лудогорец победи Левски с 2:1 в дербито от 16-ия кръг на Първа лига. Гостите от София разчитаха предимно на контраатаки на "Лудогорец Арена", поведоха в резултата и се защитаваха умело до средата на втората част, когато натискът на разградчани си каза думата и те тотално обърнаха срещата в своя полза.

"Сините" откриха резултата още в 6-ата минута. Бабатунде Адениджи се измъкна зад отбраната на разградчани, възползвайки се от груба грека на Козмин Моци, стреля от малък ъгъл и отбеляза. Вратарят Владислав Стоянов също не се намеси по добър начин.

След попадението Левски се дръпна в защита и изчакваше на контраатаки. Първото полувреме тактиката на Елин Топузаков и щаба му сработи - тимът се защитаваше успешно и Лудогорец така и не стигна до добра възможност за гол.

През втората част обаче гостите се "пропукаха" и "орлите" тотално обърнаха развоя на двубоя. Вандерсон изравни в 70-ата минута, засичайки центриране отляво с глава. Лудогорец продължи да натиска и малко по-късно вкара и втори гол от огледална ситуация - този път с центриране отдясно. Влезлият като резерва Марселиньо се извиси над всички и разстреля Боян Йоргачевич отблизо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА