2 Декември, 2016 15:29 1 013 0

Карик: Юнайтед започва да превъзмогва Фъргюсън

  • карик-
  • фъргюсън-
  • манчестър юнайтед

"Ясно беше, че няма как успехите да дойдат бързо", заяви полузащитникът на "червените дяволи"

Карик: Юнайтед започва да превъзмогва Фъргюсън - 1
Снимка: БТА/АР

Според Майкъл Карик Манчестър Юнайтед най-накрая показва знаци, че излиза от тежкия период след отказването на Алекс Фъргюсън. От тогава "червените дяволи" са спечелили само един сериозен трофей - Купата на Англия през миналия сезон. Освен това завършиха в четворката само веднъж, след като Фъргюсън се оттегли от футбола през май 2013 г. През тези три години Юнайтед на два пъти пропусна участие в Шампионската лига и три пъти смениха треньора.

"Беше ясно, че това няма да се случи бързо. Не мисля, че щяхме да го преодолеем бързо. Сър Алекс беше тук толкова дълго. Сякаш хората забравят това, но сега има знаци, че го преодоляваме. Усещам, че нещата се променят, но времето ще покаже дали е така", коментира Карик. "Това е нещо, което се гради, а не може просто да натиснеш копчето и всичко да се оправи. Трябва да се изгради отбор, да се сработи, след това той да започне да постига успехи".

Въпреки че Юнайтед изостава на осем точки от четвъртия Арсенал преди гостуването си на Евертън в неделя, Карик е уверен, че клубът може да обърне нещата във Висшата лига. "Мисля, че имаме играчите, с които да го направим. Мениджърът е показал какво може, но ще отнеме време. Имаме основа, върху която да градим, но трябват резултати. Ако започнем да ги постигаме и влезем в серия, нещата ще се променят. Мисля, че нещата ще са наред. По редица причини в първенството не се получава, но ако продължим да играем по този начин, ще бъде ОК. Но очевидно трябва да започнем да печелим мачове в първенството колкото е възможно по-бързо", коментира още 35-годишният полузащитник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА