Last news in Fakti

3 Декември, 2016 21:40, обновена 3 Декември, 2016 23:50 14 728 26

Окрилен Пулев разнищи Питър за три рунда

  • кубрат пулев-
  • самюел питър-
  • бокс-
  • нощта на шампионите

Българският боксьор дебютира с успех пред българска публика в професионалния бокс

Окрилен Пулев разнищи Питър за три рунда - 1

Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев разби нигериеца Самюел Питър в столичната зала "Арена Армеец" в двубой от "Нощта на шампионите". Така Пулев се окичи с интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA).

Кобрата не остави шанс на своя съперник в големия двубой и още с първия гонг на първия рунд го засипа с тежки удари. Питър успя да издържи до третия, когато се отказа с разбит и окървавен нос, разбита лява скула и контузен десен лакът.

След победата десетки фенове на Пулев се стекоха на ринга, опитвайки се да се докоснат до голямата звезда на вечерта.

"Противникът беше наистина опасен. Не беше от моето ниво, но, въпреки това, беше силен и опасен. Аз съм сто класи над него. За тези българи всичко правя", заяви веднага след победата Пулев и настоя предстоящият мач за световната титла на Международната боксова федерация да се играе пред българска публика. Както вече стана ясно, Кобрата вече е официален претендент за този пояс с тазвечершния си успех.

Ето и какво се случи в "Арена Армеец" тази вечер:

Първи в залата влезе Самюел Питър, който бе посрещнат с бурни освирквания от публиката в залата.

Секунди по-късно се появи и Кубрат Пулев под оглушителните скандирания "Българи юнаци". Публиката секна, за да може величествените звуци на каба гайди да огласят залата. Пулев се запъти към ринга под мелодията на "Притури се планината" на голямата Стефка Съботинова.

Последваха химните на САЩ (Питър е с двойно гражданство и се състезава за САЩ) и България. Близо 15 000 запяха "Мила родино", а атмосферата в залата - неописуема.

Мачът рунд по рунд:

КРАЙ НА МАЧА! Кубрат Пулев победи категорично Самюел Питър. В залата звучат разтърсващата "Thunderstruck" на AC/DC, а съдията вдига победоносно ръката на Кобрата!

Рунд 3: Кобрата започва със тевък ляв прав третия рунд. Личи си, че е по-подготвен. Нигериецът успя да пласира няколко нелоши крошета. Кубрат Пулев отвръща с мощен десен прав. Питър търси клинча. "Кобра, Кобра" оглася залата, а Питър едва дочака гонга, за да се подпре немощно на въжетата.

Рунд 2: Първи тежък удар и на Питър в мача. Публиката отново окуражава Кобрата. Страхотно дясно кроше в главата на нигериеца. Кръв по лицето на ветерана от Нигерия! Солидна серия от разнообразни удари на Пулев, които тотално разбиха гарда на Питър. Нов ляв прав на Пулев, Нигерийският кошмар се опита да върне дясно кроше, но ударът му не бе чист. Гонг!

Рунд 1: Самюел Питър тръгва веднага с главата напред, но Кобрата отвръща с ляв прав. Още един ляв прав, нигериецът се опитва да скъси дистанцията с оглед на това, че е по-никъс от Пулев. Кобрата е предпазлив в началото на двубоя. Нов добър ляв прав на българина, още един удар попада тежко у съперника - десен прав в главата на Питър.

По-рано пък днес по-малкият брат на Кубрат - Тервел Пулев дебютира по прекрасен начин в професионалния бокс (полутежка категория), нокаутирайки хърватина Томислав Рудан в третия рунд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 дддддд

    18 9 Отговор
    и вие ли видяхте шоуто защото това не беше боксов мач а театър Самуел вика боляло го лакътя с него ли е удрял ЕЙ пак уредени мачове си прави пулев чувала все си избира някакви този път до Африка опрял за опонент А следващия сигурно ще е от старческия дом или от улицата някой за да може да ги побеждава иначе ще е за последно

    Коментиран от #17

  • 5 дедо

    3 2 Отговор
    аз не мога да коментирам дали е купен или продаден мача ,но може ли спикера или шпикера,не знам точно как се казва ,защото никой почти нищо не разбираше от лигавото му приказване,да говори по- разбираемо.
  • 6 OKRILEN IZDISLOV PULEV

    3 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Окрилен Пулев разнищи Питър за три рунда ... кой е Окрилен?
  • 7 F16

    7 14 Отговор
    Браво на Кубрат и Тервел БРАВО МОМЧЕТА .
  • 8 рес еоод

    20 5 Отговор
    това някакъв цирк ли беше
  • 9 джо фрейзър

    17 5 Отговор
    очевидна пародия !!!!! кой е толкова наивен да повярва че това не беше нагласено ?!
  • 10 ДЕД

    11 3 Отговор
    Да се пусне с,ещу Джошуа и.и Уи.дъ, да го видим тогава!
  • 11 Васичка Атанасова

    14 3 Отговор
    една торба му дали за противник
    и за този ли платиха по 300 лв билета
    абсолютно без никакъв интерес протече цялата вечер
    ама си взеха паричките
    и чао
  • 12 mediator37

    5 6 Отговор
    Да поздравим двамата братя за победите им!
    Знам, че всеки от нас очаква оспорвани 8-10 рунда, после нокаут след тежък десен прав, летежна фаза на Питър във въздуха, сгромолясване на ринга, дълго неуспешно свестяване от лекарски екипи и изнасянето на Питър от ринга с носилка (няма такава носилка) и ... айде от нас да мине, великодушен народ сме - излизане от кома след три дни, да си поживее човека още.
    Обаче в тежките категории не винаги става така.
    Преди 25-30 години помня на една от олимпиадите кубинец нокаутира противника си с един единствен с ляв прав. В случая Кубрат доста леви-прави и малко десни му навря. Не беше още за нокаут Питър но и преди бях цитирал какво казва Кубрат: "Бия го методично и нокаутът си идва от самосебе си."
    Питър разбра, че ще бъде нокаутиран и дали имаше или нямаше контузия, но си се отказа навреме.
  • 13 Бате Симо

    13 2 Отговор
    Добре че не гледах мача, българският левак простак срещу платен аматьор, то няма млад негър тежка категория който да не може да бие Кубрат
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 123

    3 11 Отговор
    Браво на братята.
    Стига сте лаели по тях като бесни кучета.
  • 16 БЪЛГАРИН

    6 11 Отговор
    Абе "разбирачи", вие и в квартала не сте се били, но иначе много разбирате от бокс!!! Завиждате на Кубрат защото е богат и известен, а вие освен да го гледате и да го мразите друго не можете! Кубрат е известен в целия свят и гордо казва, че е Българин, а вие мишки си блъскайте по клавиатурите колкото искате!
  • 17 savage

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "дддддд":

    Слушаи сега да те светна за да не срамуваш.Когато си много слаб.Точно какъвто си ти.Дали е в спорта дали е в професията.Просто подготвените хора винаги ще те карат да изглеждаш смешен.Нормално е да си комплексиран и смачкан.Изливаики мъката си тук под формата на размисли и страсти тип вучков.Само се нараняваш повече и повече.
  • 18 123

    11 2 Отговор
    Върнете парите!
  • 19 Корект

    13 2 Отговор
    Пулев ще бъде нокаутиран отново по най грозния начин от следващия голям защото не си е научил урока след катастрофата с Кличко!!!Жалко
  • 20 Ψγηιγηη

    10 2 Отговор
    Трагедия!!! Това беше погребението на бокса!!!

    Коментиран от #23

  • 21 Благодаря

    4 1 Отговор
    Видяхме го срещу, Кличко. За две минути падна три пъти, това го може само Пулев!!!!
  • 22 Васил

    0 5 Отговор
    О неразумни юруде, защо. ......Българино радвай се,че все още имаме такива мъже които с чест и гордост доказват и показват,че са БЪЛГАРИ.Да са ни живи и здрави и все така да разнасят славата на България.КУБРАТ,ТЕРВЕЛ-СИНОВЕ БЪЛГАРСКИ ВСЕ ТАКА КЪТАЙТЕ БЪЛГАРКОТО В СЪРЦАТА СИ И ИСТИНСКИ СЕ ГОРДЕЙТЕ, ЧЕ СТЕ БЪГАРИ. ВАСИЛ
  • 23 Васко

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ψγηιγηη":

    Съгласен съм с теб ,това е дъното на бокса !!!
    Пълна пародия!!!
    Националист съм ,обичам България и народа си ама това е пълен
    абсурд ,това не е бокс и веднага ще дам пример
    Изгледайте един мач на Майк Тайсън и след това си пуснете нашият смешник и открийте разликата.

    Коментиран от #24

  • 24 хаха

    0 4 Отговор

    До коментар #23 от "Васко":

    хахах ти ли бе. А бе тук сте двама човека дето тролвате. То е смешно вече.
  • 25 гост

    1 1 Отговор
    Уж много добър пък само с чували играе.Много си е повярвал и ще се на.ере до плешките!
  • 26 майтап

    2 1 Отговор
    Джошуа ще измете пода с тоя кръчмарски бияч,ако изобщо посмее да излезе срещу него