Last news in Fakti

4 Декември, 2016 23:00 817 0

Медали за българските каратеки на световното

  • каратеки-
  • медали-
  • световно първенство-
  • красен кралев-
  • варна
Медали за българските каратеки на световното - 1

Първи медали спечелиха българските каратеки на световното първенство по карате киокушин, което се провежда във Варна.

За зрелищните битки в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта присъства и спортният министър в оставка Красен Кралев.

Каратеките ни се пребориха за сигурни медали на петото открито световно първенство по карате киокушин, което се организира от Българската карате киокушин федерация и се провежда във Варна. В категория 16-17- годишни на полуфиналите отиват Сара Иванова (65 кг), Стоян Илчев (65 кг), Кристиян Станков (75 кг), Моника Димитрова (50 кг), Валерия Лозанова (55 кг), Любомира Николова (60 кг). Българинът Георги Кръстев (+75 кг), който се състезава за ЮАР, също стигна до финалната битка.

„За мен е чест, че България и моят роден град Варна приемат Петото открито световно първенство по карате киокушин за юноши и девойки. Фактът, че тук са се събрали 700 от най-добрите каратеки от 33 държави в света, както и че президентът на Световната федерация Канчо Хацуо Рояма е тук, говори сам по себе си за престижа на това състезание“, заяви Кралев пред участниците и гостите на първенството.

Той обясни, че през последните 2 години министерството на спорта обръща изключително голямо внимание на бойните изкуства.

„Източните бойни спортове развиват не само физическите качества на подрастващите, но и чрез своята философия подпомагат за тяхното личностно израстване“, категоричен бе Кралев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА