Last news in Fakti

5 Декември, 2016 22:13 753 0

Венгер нямало да отписва мача срещу Базел

  • арсенал-
  • базел-
  • венгер

Арсенал ще излезе с титулярите

Наставникът на Арсенал Арсен Венгер увери, че ще заложи на силен състав и ще търси победата в утрешното гостуване на Базел.

Ако "топчиите" успят да вземат трите точки в Швейцария, това ще означава, че българският шампион Лудогорец ще завърши на трето място в Група А и през пролетта ще играе в Лига Европа.

Същевременно лондончани се надяват "орлите" да вземат нещо от гостуването си на Пари Сен Жермен, което ще даде шанс на Арсенал дори да финишира първи в групата.

"Искаме да спечелим мача и да свършим нашата работа. Няма как да знаем какво ще се случи в Париж. Все още не съм решил какъв ще бъде стартовият състав, тъй като има още 24 часа, но моят приоритет е да спечелим двубоя", заяви Венгер.

Запитан дали ще даде почивка на Алексис Санчес, който отбеляза хеттрик в дербито с Уест Хам, Венгер отвърна: "Когато един футболист има успех и добро самочувствие, е по-опасно да го спреш, отколкото да му дадеш възможност да продължи с това представяне."

Французинът все пак подчерта, че няма толкова голямо значение дали отборът ще се класира на първо място, като даде за пример Байерн (Мюнхен) и Реал Мадрид, които също са на второ място в своите групи.

В разширения състав на Арсенал се завръща Оливие Жиру, който пропусна последния мач заради контузия. Франсис Коклен е наказан за двубоя в Базел. Ектор Белерин и Пер Мертезакер също подновиха днес тренировки, но те едва ли ще пътуват за Швейцария.

В същото време наставникът на Базел Урс Фишер заеи, че неговите възпитаници ще искат да вземат победата срещу англичаните и няма да се задоболят с реми.

"Арсенал е много ефективен. Гледахме мача им срещу Уест Хам през уикенда. Те са опасни в атака във всеки един момент, дори когато съперникът им има инициативата", коментира Фишер. "Няма да излезем на терена с нагласата за равенство. Това би било прекалено рисковано. Със сигурност ще трябва да вкараме голове, особено срещу противник като Арсенал. Реалист съм и съм наясно, че трябва да имаме перфектния ден, за да спечелим срещу толкова труден съперник. Трябва да играем и на върха на възможностите си, да намалим до минимум грешките и да имаме малко късмет. Ако това се случи, можем да постигнем добър резултат", допълни той.

"Уважаваме съперника, но не се страхуваме. Ще имаме и подкрепата на публиката, която е нашият 12-и играч. Ще трябва да рискуваме, ако искаме победата. Смятам, че сме готови", каза още Фишер. Базел загуби с 0:2 гостуването си в Лондон в първия мач. "Имахме план и мисля, че се справихме доста добре, въпреки загубата. Арсенал има много качествени играчи и може да вкарва, дори когато срещу себе си има съперник, който играе добре. Именно затова се нуждаем от тази малка доза шанс", каза Фишер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА