Last news in Fakti

7 Декември, 2016 23:58 1 366 0

Дортмунд излъга Реал (М), Легия шокира Спортинг

  • дортмунд-
  • реал (м)-
  • шампионската лига

Тотмъм ще играе в Лига Европа след обрат на "Уембли"

Отборът на Реал (М) пропиля аванс от 2 гола в битката си с Борусия (Д) за първото място в група F на Шампионската лига. Двата тима завършиха наравно - 2:2 на "Сантяго Бернабеу" в последна среща от тази фаза на надпреварата и така германците запазиха лидерската си позиция.

Френският нападател на домакините Карим Бензема вкара на два пъти - в 28-ата и в 53-ата минути. Пиер-Емерик Обамеянг (61) и Марко Ройс (88) обаче успяха да донесат така желаната точка на "жълто-черните".

Отборът на Зинедин Зидан финишира с 12 т., на 2 зад Борусия, и може само да съжалява, че изпусна първото място в групата си, тъй като определено бе по-добрият тим на терена.

В другия мач от групата Легия (Варшава) изненада Спортинг (Лисабон), побеждавайки го с 1:0 на своя „Пепси Арена” и така се добра до третото място, осигуряващо участие в турнира Лига Европа.

В друг любопитен двубой, Тотнъм надигра с 3:1 ЦСКА (М) в решителен сблъсък за третото място в Група Е.

Така "шпорите" през пролетта ще играят в Лига Европа, след като постигнаха първата си победата на "Уембли", където домакинстват в най-престижния клубен турнир.

Алан Дзагоев даде изненадващ аванс на гостите в 33-ата минута. Деле Али бързо изравни - в 38-ата, а в добавеното време на първата част Тотнъм стигна и до пълен обрат.

Ериксен намери добре Роуз, който подаде по земя отляво. Кейн засече от няколко метра, вкарвайки топката в опразнения ъгъл на вратата на Акинфеев.

След почивката англичаните продължиха да бъдат по-активни и при една от атаките им - в 77-ата минута, стражът на гостите си отбеляза нелеп автогол, с който оформи и крайното 3:1. Кейн центрира отдясно, Али засече с глава, Акинфеев първоначално изби, но след това топката рикошира в крака му и влезе във вратата за трети път.

Байер (Леверкузен) и Монако вече си бяха гарантирали първите две места в класирането в същата група, а двубоят помежду им бе спечелен от "аспирините" с 3:0. Те обаче завършиха на точка след френския тим, който ще се надява на по-лек жребий.

В група "G" се заформи схватка за второто свободно място за осминафиналите на турнира. Лестър вече се бе класирал за следващата фаза и излезе освободен срещу Порто. "Драконите" постигнаха разгромна победа с 5:0 и заеха втората позиция, а успехът на ФК Копенхаген с 2:0 като гост на аутсайдера Брюж се оказа без значение. Все пак, датчаните продължават в Лига Европа.

Ето и всички резултати от играните днес срещи от 6-я кръг на Шампионската лига:


Група "Е"

Байер (Л) - Монако 3:0

Тотнъм - ЦСКА (М) 3:1


Група "F"

Реал (М) - Борусия (Д) 2:2

Легия (В) - Спортинг (Л) 1:0


Група "G"

Брюж - ФК Копенхаген 0:2

Порто - Лестър 5:0


Група "Н"

Ювентус - Динамо (З) 2:0

Лион - Севиля 0:0


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА