8 Декември, 2016 09:29 1 392 0

Кой е най-слабият отбор в Шампионска лига?

  • динамо загреб-
  • шампионска лига-
  • петев-
  • най-слаб

Динамо Загреб най-зле измежду 80 отбора

Кой е най-слабият отбор в Шампионска лига? - 1
Снимка: БТА/АР

Воденият от бившия селекционер на България Ивайло Петев Динамо Загреб официално е най-слабият отбор през този сезон в евротурнирите.

Динамо е единственият отбор в историята на Шампионската лига, който не е печелил точки в два различни сезона. Тимът завърши тази кампания с шест поражения и голова разлика 0:15. Това е единственият отбор от 80 участника в груповата фаза на Шампионската лига и на Лига Европа този сезон, който не успява да вкара нито един гол.

Хърватският шампион е едва третият отбор в цялата история на груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир, който остава без гол в шестте си мача. Другите два са Депортиво (Ла Коруня) през сезон 2004/2005 и Макаби Хайфа през сезон 2009/2010.

Рекордът за най-много поредни мача без победа в групите на Шампионската лига се държи от Стяуа, който няма успех в 23 поредни мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА