Last news in Fakti

8 Декември, 2016 10:58 1 783 1

България изпревари Сърбия в ранглистата на УЕФА

  • лудогорец-
  • коефициент-
  • ранглиста-
  • уефа-
  • българия-
  • сърбия

Това се случи благодарение на силните игри на Лудогорец

България изпревари Сърбия в ранглистата на УЕФА - 1
Снимка: БТА

България изпревари Сърбия в клубната ранглиста на УЕФА. Това стана възможно благодарение на равенството, постигнато от Лудогорец срещу ПСЖ в Шампионската лига. Българският шампион събра коефициент само за този сезон от 7.800. Това му отрежда 38-о място в ранглистата на УЕФА за кампанията.

За сравнение - лидер е Барселона с 21.324. Общият коефициент на Лудогорец (формира се от участията в последните пет години в евротурнирите) е 33.125.

Това означава 56-а позиция в подреждането, в което първи е европейският шампион Реал (Мадрид) - 159.314. Въпреки отличното си представяне до момента Лудогорец все още е далеч от най-доброто постижение на Левски. През 2007 година сините имаха на сметката си коефициент от 38.112.

Благодарение на игрите на разградчани България вече заема 27-о място с коефициент 15.625. Страната ни изпревари Сърбия, която вече няма останал участник в евротурнирите, както и Казахстан. Активът на тази държава може да бъде увеличен от Астана на Станимир Стоилов в последния мач от груповата фаза на ЛЕ, но тимът на Мъри не се класира на 1/16-финалите.

Към момента 17-ото място в ранглистата на УЕФА, което дава право на пет участници в евротурнирите, изглежда трудно достижимо. Сега то се заема от Румъния, която има коефициент от 23.950 и той продължава да расте - два тима от тази страна все още не са приключили участието си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    0 0 Отговор
    Кому е нужно да гледа 5 румънски отбора в в eвротурнирите, 3 отбора са напълно достатъчни за подобни първенства така могат да направят ЛЕ със 32 участника както e ШЛ а не 48, което ще направи турнира много по интересен а и по атрактивен защото парите ще се делят между по малко участници.