8 Декември, 2016 20:38 674 0

Виляреал и Гент хванаха последния влак

  • виляреал-
  • гент-
  • лига европа

Отборите на Виляреал и Гент се сдобиха със страхотни емоции, след като успяха да се промъкнат в следващата фаза на Лига Европа по изключително драматичен начин.

Испанците се класираха за 1/16-финалите на турнира, след като надиграха с 2:1 над гостуващия Стяуа в последна битка от група L.

Първото място в групата пък остана за Османлъспор, който днес спечели с 2:0 над Цюрих.

Преди последните двубои и четирите тима имаха шансове да се класират напред. На "Ел Мадригал" "жълтите" успяха да стигнат до гол в 16-ата минута. Марио Гаспар центрира отдясно, Сансоне стреля без забавяне, вратарят изби, а нападателят беше най-близо и добави в мрежата - 1:0.

В 55-ата резервата Аким изравни резултата при първата добра възможност за гостите. Тамаш центрира и влезлият преди минута Аким бе изпуснат на първа греда и не се поколеба да вкара топката за 1:1.

В 79-ата гостите останаха с човек по-малко след втори жълт картон на голмайстора Тамаш.

Така се стигна и до 88-ата, когато Ману Тригерос реазлизира решителния гол за 2:1. Халфът получи непокрит топката, копна я технично над над вратаря, тя се отклони от напречната и тупна в мрежата на Стяуа.

По подобен инфарктен начин в следващата фаза от надпреварата се класира и отборът на Гент, който остана на второ място в Група "Н".

Това стана факт след победно попадение на Калифа Кулибали за 1:0 в 94-ата минута при гостуването на Коняспор, с което белгийският състав изпревари Брага с 2 т.

При равенство Гент щеше да остане трети заради по-лоши показатели в преките двубои с португалците. Димитър Рангелов не беше в групата на Коня.

Футболистите на Брага също не очароваха, падайки с 2:4 от Шахтьор (Д). Украинците отново бяха на ниво и съвсем заслужено завършват начело в групата си с пълен актив от 18 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА